Guvernul a adoptat astăzi hotărârea prin care a fost aprobată atestarea orașului Cisnădie și a comunei Cârțișoara ca staţiuni turistice de interes local.

Ministerul Turismului a promovat modificarea anexei 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 și, astfel, cele două localități au fost adăugate pe lista stațiunilor ce vor avea de acum șansa să primească finanţări nerambursabile pentru promovarea destinațiilor turistice.
Recunoașterea celor două localități din județul Sibiu ca stațiuni turistice vine după ce la sfârșitul lunii august anul acesta și comuna sibiană Hoghilag a fost introdusă pe lista zonelor cu resurse turistice alături de alte șapte localități din țară.
“E un statut care va permite accesarea de fonduri destinate dezvoltării turistice şi cred că e un moment important pentru Cisnădie. Îi mulţumesc ministrului Turismului pentru implicarea în acest demers şi, totodată, echipei din Primărie coordonate de secretarul Ciprian Rusu. Cisnădia are potenţial geografic, economic şi uman pentru a se dezvolta şi din punct de vedere turistic”, a declarat Gheorghe Huja, primarul oraşului Cisnădie.

Articolul precedentCupa României de Artă Florală a rămas la Sibiu
Articolul următorMâine se deschide Târgul de Crăciun de la Sibiu!