Începând de vineri, clienții care vor cumpăra produse din Piața Cibin le vor putea achita cu cardul. 30 de tarabe din piață vor fi dotate cu POS.

Proiectul este dezvoltat de Mastercard, în colaborare cu Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) și Patria Bank, cu susținerea Primăriei Sibiu.
“Inițiativa contribuie la alinierea comerțului la standardele europene Smart și la identificarea unui numitor comun între tendința în creștere a unui stil de viață sănătos, axat pe o alimentație bogată în fructe și legume, precum și pe fenomenul “eat local”, care presupune consumul de produse oferite de localnici. Totodată, optimizarea plăților realizată prin introducerea plății cu cardul poate determina creșterea vânzărilor de produse locale”, spun inițiatorii proiectului.
Evenimentul de lansare a inițiativei-pilot se va desfășura în Piața Cibin, într-un spațiu special amenajat. Invitați să vorbească despre acest proiect vor fi, de la ora 10, Teodor Ioan Birt, președintele AAPR și Director General Piețe Sibiu, Astrid Fodor, primarul Sibiului, Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard și Codruț Nicolau, director general adjunct Patria Bank.
După discursuri, va fi susținut și un scurt program artistic, de către Romulus Cipariu.
Programul pilot este programat până în luna octombrie în Sibiu, numărul de tarabe dotate cu POS-uri urmând să crească pe parcursul verii. De asemenea, Asociația Administratorilor de Piețe din România își propune ca, până la finalul anului, inițiativa să fie extinsă și în alte orașe. AAPR reunește aproximativ 260 de piețe, cu peste 12.000 de tarabe, din 34 de administrații locale.

Articolul precedentCodul galben de instabilitate atmosferică prelungit și astăzi
Articolul următorVIDEO | Lucrările de degajare a zăpezii de pe Transfăgărășan continuă. Drumul, deschis în 1 iulie