Intabilitatea atmosferică tinde să continue în toată Transilvania. Meteorologii au emis o avertizare valabilă până marți, 21 mai, la ora 22:00, timp în care vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

De asemenea, este emis și un cod galben, valabil până mâine dimineață la ora 6:00 de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. În intervalul menționat, în vestul și sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-30 l/mp.

Un al doilea cod galben este emis până marți, 21 mai, ora 6:00, interval în care în cea mai mare parte a Transilvaniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Articolul precedentALDE și PSD cer demisia primarului Sibiului, Astrid Fodor
Articolul următorTrafic îngreunat la Tălmaciu II în urma unui accident cu victime