Veștile meteorologilor cu privire la zilele următoare nu sunt tocmai bune. Aceștia transmit o avertizare de instabilitate atmosferică ce va intra în vigoare mâine la ora 12:00 și rămâne valabilă până duminică la ora 18:00. Tot mâine, de la ora 15:00 intră în vigoare un cod galben care anunță și precipitații bogate cantitativ.

În Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu carater torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza și seara zilei de sâmbătă (27 aprilie) în jumătatea vestică a Transilvaniei și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) și duminică (28 aprilie), local în întreaga regiune, cu precădere însă la deal și la munte.

Pe perioada codului galben sunt anunțate ploi însemnate cantitativ. Astfel, în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spresunt anunțate  duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și punctiform 35…40 l/mp.

Articolul precedentIncendiu de vegetație la Apoldu de Sus
Articolul următorFemeie de 46 de ani, la spital, după ce a căzut de pe bicicletă