Meteorologii au anunțat un cod galben de vânt pentru județul Sibiu. Atenționarea a intrat în vigoare astăzi și rămâne valabilă până miercuri, la ora 20:00. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

„În întreaga regiune, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, zăpada va fi spulberată. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. Temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, pe arii restrânse vor și precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei”, spun meteorologii.

De asemenea, în aceeași perioadă de valabilitate a codului, în toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Munții Apuseni, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp.

Temporar pe creste vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Articolul precedentCăruțaș lovit de o mașină, pe DN14. Animalul a murit
Articolul următorA fost mărit plafonul de venituri în acordarea ajutorului pentru încălzire