Joi, 13 iunie, la Sibiu are loc cea de-a XXII-a sesiune a Comisiei interguvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România. În cadrul evenimentului, ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, și Împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru probleme imigranților de origine germană și minorități, Bernd Fabritius, vor susține declarații de presă la ora 17:25, la sediul Prefecturii Sibiu.

Comisia, înființată în 1992, se reunește anual, alternativ în România şi în Germania, și reprezintă un instrument privilegiat de aprofundare a relației dintre România și Republica Federală Germania, prin care cele două guverne prezintă proiecte în scopul păstrării identității minorității germane din România din punct de vedere cultural, lingvistic, social și al conservării patrimoniului material. Co-președinția Comisiei este asigurată pentru partea română de către George Ciamba, ministru pentru Afaceri Europene, iar pentru partea germană de către Bernd Fabritius, Împuternicit al Guvernului Federal pentru problemele imigranților de origine germană și minorități (din Ministerul Federal de Interne).

În cadrul fiecărei sesiuni cele două părți semnează un protocol care constituie un angajament pentru îndeplinirea celor convenite în timpul sesiunii.

Articolul precedentSe întrerupe gazul în Șura Mare și pe Srada Viilor din Sibiu
Articolul următorȘase firme și-au depus candidatura pentru a oferi un sediu Tribunalului Sibiu