Pe scena Sălii Festive a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au urcat, la începutul acestei săptămâni, membrii grupului KRiSPER, respectiv Adi Stoenescu, Alexandru Arcus, Alexandru Badea, Michael Acker și Harvis Cuni Padron.

 

Concertul susținut de KRiSPER a primit bine-meritatele aplauze din partea publicului sibian foarte numeros.

Așa cum spune Adi Stoenescu, inițiatorul trupei și compozitor al pieselor interpretate, acestea sunt „formule structurale noi de exprimare”, menite să pună în lumină „expresia individuală” a fiecărui membru al grupului. De altfel, acest concept interpretativ a fost ușor de recunoscut pe tot parcursul concertului. Ceea ce îi leagă pe cei cinci membri ai formației este dorința de a experimenta împreună, de a face din piesele alese un adevărat laborator interpretativ, unde se regăsesc, deopotrivă, rigurozitatea și improvizația, umorul și ironia. Disciplina de care dau dovadă interpreții, atent coordonați de Adi Stoenescu, se îmbină armonios cu spiritul tânăr al acestora.

Printre altele, au fost remarcate și îndelung aplaudate piesele ʺTwinsʺ și ʺAutostrada 54ʺ , de pe albumul ʺLanding on the Cometʺ, lansat de KRiSPER în 2017.

Cu prilejul acestui eveniment muzical, Biblioteca Județeană ASTRA a pregătit o expoziție a cărei temă a fost jazzul. Publicul și artiștii au putut admira seria de materiale puse la dispoziția celor interesați de către Compartimentul ARTE. Au fost incluse discuri de vinil, CD-uri și cărți având ca principală temă muzica jazz. Acestea sunt surse de inspirație pentru utilizatorii bibliotecii care au acces prin intermediul cardului emis de bibliotecă, la toate colecțiile acesteia.

Seara s-a încheiat cu o invitație la degustare de vinuri bio.

”Harmonic Vibes” este numele următorului eveniment al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA și este programat luni, 1 aprilie, de la ora 19. Invitați să concerteze vor fi membrii formației de jazz New Landscapes: Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian și Alex Moldovan – vioară. Artiștii au pregătit special pentru publicul din Sibiu o selecție cu cele mai frumoase teme standard americane și românești, în aranjamentele colective ale celor trei muzicieni. Intrarea va fi liberă prin rezervarea locurilor la adresa [email protected].

Toate evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au loc cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Articolul precedentNumărul incendiilor de vegetație s-a triplat față de anul trecut
Articolul următorTNRS, în sărbătoare. Actrița Veronica Popescu își celebrează ziua de naștere