La Sala Thalia va avea loc în data de 9 mai, de la ora 19:00, concertul „Muzica Europei”. Evenimentul este o călătorie muzicală alături de doi dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor: W.A. Mozart și G.F. Händel. organizat pentru a marca Ziua Europei și, totodată, ziua în care se desfășoară la Sibiu Summit-ul UE.

„Este un moment istoric atât pentru orașul Sibiu, pentru comunitatea locală, cât și pentru întreaga țară. Filarmonica de Stat Sibiu fiind una dintre cele mai importante instituții culturale din oraș, a pregătit un program special pentru acest concert, program ce cuprinde lucrări realizate de doi dintre cei mai apreciați compozitori europeni – W. A. Mozart și G.F. Händel” a declarat Laurențiu Străuț, manager interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.

„Divertisment în Re major pentru orchestră de coarde”, ”Simfonia nr. 21” de W.A. Mozart și Uvertura „Focuri de artificii” de George Frideric Händel sunt propunerile artiștilor sibieni pentru acest concert. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de la pupitrul dirijoral de maestrul Radu Popa.

Dirijor, compozitor şi pianist, Radu Popa este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţiile compoziţie (clasa prof. univ. Adrian Iorgulescu) şi dirijat orchestră (clasa prof. univ. Ludovic Bács). O contribuţie esenţială la formarea sa ca dirijor a avut-o şi reputatul Erich Bergel.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, str. Cetății nr.3-5), între orele 10:00 – 12:00 și 13:00-16:00 și online, pe www.filarmonicasibiu.ro.

Prețul unui bilet este de 20, 30, 40 de lei. Se acordă o reducere de 50 % pentru elevi, studenți și pensionari.

Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Articolul precedentDe ce nu a invitat-o Iohannis pe Dăncilă la Summit
Articolul următorWaze a creat o aplicație pentru Summit. Cum să evitați restricțiile din Sibiu