Festivalul “Ars HUNGARICA” va avea loc în perioada 9 – 17 noiembrie, la Sibiu. 

“În viața culturală a Sibiului, Ars Hungarica a devenit un brand, este un festival recunoscut la nivel internațional și joacă un rol important în promovarea culturii maghiare în sudul Transilvaniei. Concerte de muzică clasică, jazz, pop, prezentări de carte, programe pentru copii, vernisaje de expoziții, proiecții de filme, degustări de produse specifice și diverse alte programe construiesc punți de legătură între naționalitățile care au trăit împreună de secole”, spun organizatorii.
Programul din acest an este o adevărată premieră culturală maghiară: soprana Katalin Benedekffy și tenorul Béla Turpinszky Gippert într-o gală de operă și operetă, Éva Meister cu Psalmus Hungaricus, multi-premiata formație Térerő din Sf. Gheorghe, Veronika Harcsa cu a sa voce suavă și Anastasia Razvaljajeva la harpă, unul dintre cei mai buni alt-saxofoniști ai lumii, Viktor Tóth și nu în ultimul rând Barna Pély. Ne vom putea delecta la expoziția lui Szentes Zágon în Turnul Sfatului, istoricul Csaba T. Szabó ne va introduce în arheologia modernă și ne va prezenta cea mai recentă carte a sa Arheologia transilvăneană vol. II, iar copiii vor avea parte de răsfăț, datorită Teatrului de Păpuși “HalVirág”, la concertul lui Zoli Póra & Stone Hills, cu poveștile lui Ferenc Demeter și cu programul din cadrul Castelului miraculos în compania Júliei Bucz.
Și pentru a crește diversitatea, doi artiști de stand up comedy, Előd András și György Botond, vor fi, de asemenea, invitații Festivalului “Ars HUNGARICA” din acest an. Nu va lipsi nici Balul Festivalului, iar muzica live va fi servită de Orchestra Ansamblului Maros din Târgu Mureș, iar petrecerea va include spectacol de muzică și dansuri tradiționale maghiare, momente vesele și chiar un atelier de dansuri populare.
Festivalul este organizat de Asociația Maghiarilor din Sibiu ”HÍD” – Centrul Cultural Maghiar.

Articolul precedentUn român din Marea Britanie arată că autocolantul „votat” se poate dezlipi. Mituleţu (AEP): Cine îl mută o face pe propria răspundere
Articolul următorBAC 2020. Au fost publicate modelele de subiecte pentru Bacalaureat