În perioada 29 mai – 1 iunie, la Sibiu are loc cea de-a VII-a ediție a Congresului Naţional de Psihiatrie 2019, cu participare internațională, cu tema „Sănătate mintală și psihiatrie: tradiții, provocări și perspective”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (A.R.P.P.), în parteneriat cu Facultatea de Medicină „Lucian Blaga” și Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Congresul va fi prezidat de prof. dr. Cătălina Tudose, președintele A.R.P.P. și va reuni sute de specialiști din domeniu: psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, sociologi, antropologi și studenţi.

Lucrările congresului se vor desfăşura la Hotel Ramada (Strada Emil Cioran, nr. 2), unde timp de 4 zile, în 3 săli de conferințe, cei peste 750 de participanți vor avea oportunitatea de a participa la un maraton științific complex. Sesiuni plenare, simpozioane, cursuri, workshop-uri, sesiuni de comunicări orale și e-postere vor fi susținute de peste 60 de conferențiari de prestigiu, atât din România, cât și din străinătate. În cadrul congresului va avea loc și Forumul A.R.P.P. cu temaProceduri medicale în psihiatria românească între necesități și constrângeri.

„În condițiile înregistrării unor valori îngrijorător de crescute ale morbidității prin boli psihice ca și ale costurilor plătite de societate, ne dorim o întâlnire fructuoasă a profesioniștilor interesați în exercitarea cu demnitate a acestei frumoase profesii și în promovarea drepturilor cetățenilor români la diagnostic, la tratament, la reabilitare și nu în ultimul rând la prevenția suferințelor psihice”, a declarat prof. dr. Cătălina Tudose, președintele A.R.P.P. și președintele Congresului Național de Psihiatrie.

Necesitatea înființării unui departament dedicat tinerilor specialiști, aspecte legate de educația academică a medicilor din țară cu propuneri de îmbunătățire a acestui proces, nevoi și particularități ale comunicării A.R.P.P. cu instituțiile guvernamentale, organizațiile de pacienți, mass-media, justiția și, nu în ultimul rând, cu specialiștii din alte domenii sunt doar câteva din temele abordate în cadrul congresului.

Manifestarea științifică este însoțită și de o expoziție specializată în care companiile vor promova cele mai recente descoperiri din domeniu.

Articolul precedentNoi sensuri unice în Sibiu
Articolul următorCentrul de Informare Turistică are nevoie de voluntari