A fost semnat contractul de prestări servicii privind realizarea Studiului de prefezabilitate pentru „Varianta ocolitoare Sibiu Sud”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. Valoarea acestuia este de 250.240 lei, fără TVA, iar durata de realizare a studiului ar trebui să fie de 60 de zile. Traseul variantei ocolitoare va fi municipiul Sibiu, orașul Cisnădie și comunele Cristian și Șelimbăr. 

Potrivit autorităților, din punct de vedere al dezvoltării urbanistice, realizarea investiţiei „Varianta ocolitoarea Sibiu Sud” va atrage după sine dezvoltări ulterioare ale funcţiunilor şi ţesuturilor urbane aparţinând unităţilor administrative prin care acest traseu va trece.

Studiul de prefezabilitate se elaborează pentru obiective/proiecte majore de investiții cu excepția cazurilor în care necesitatea și oportunitatea realizării acestor obiective de investiții au fost fundamentate în cadrul unor strategii, al unor master planuri, al unui plan de amenajare a teritoriului ori în cadrul unor planuri similare în vigoare, aprobate prin acte normative.

Studiul se aprobă de către ordonatorul principal de credite, în cazul administrației publice centrale, respectiv de către autoritățile deliberative, în cazul programelor de investiții publice locale. Este practic documentația prin care, fără a se limita la datele și informațiile cuprinse în nota conceptuală și în tema de proiectare, se analizează, preliminar, necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiții, se identifică scenarii/opțiuni tehnico-economice posibile și se selectează un număr limitat de scenarii/opțiuni fezabile pentru realizarea obiectivului de investiții.

Articolul precedentUPDATE: O persoană a ajuns la spital în urma unui accident pe Alba Iulia
Articolul următorDosar penal pentru un sibian care a condus băut