Amenzi în valoare de 134.700 de lei au fost date în județul Sibiu de inspectorii Direcţiiei judeţene sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în urma unor controale care au vizat siguranța în alimentație. Printre neregulile constatate se numără lipsa igienei, manipulare, depozitare, etichetare, lipsă înregistrare sanitară veterinară. Valoarea amenzilor aplicate în Sibiu situează județul pe locul doi între județe, după Ilfov, unde amenzile au fost în valoare de 222.700.

Controalele au fost făcute în mai multe județe din țară, în cursul lunii aprilie. La nivel național au fost efectuat 10.765 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Tot la nivel național, ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 214 amenzi în valoare de 1.119.820 de lei.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Articolul precedentGaz Metan joacă cu Politehnica Iași, pe teren propriu
Articolul următorFilmul “Nussbaum 95736” rulează joi la Astra Film Cinema