A fost lansat proiectul „Copiii salvează Planeta”. Este vorba despre un concurs organizat de Asociația „Joaca de-a ecologia” prin care elevii de clasele primare, din Sibiu, sunt provocați să propună soluții pentru salvarea Planetei, prin povești în care ei înșiși sunt eroi. 

Proiectul a fost lansat luni, 17 septembrie, iar la finalul său, trei copii își vor vedea poveștile tipărite într-o carte, iar clasele din care fac parte câștigătorii vor primi premii în valoare totală de 3.000 de lei.

Poveștile însoțite de desene se trimit până pe 15 octombrie. Urmează apoi etapa de jurizare, până la finalul lunii octombrie, și realizarea efectivă a cărții, până la jumătatea lunii decembrie.

Premierea elevilor câștigători  va avea loc la evenimentul de lansare a cărții „Copiii salvează Planeta”, în decembrie.

Elevii pot participa pe clase, în funcție de nivelul școlar, și anume: clasa pregătitoare, clasele I și II și, respectiv, clasele III și IV. Poveștile câștigătoare, câte una pentru fiecare nivel, vor fi premiate cu materiale educative la alegerea învățătorului coordonator și în funcție de nevoile clasei, valoare de 1.000 lei/clasă.

Pentru evaluarea desenelor se va ține cont de notele unui juriu imparțial, în funcție de criterii precum tema aleasă, soluția propusă, creativitate, originalitate.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de participare și inițiativa „Copiii salvează Planeta”, doritorii sunt invitați să consulte pagina www.joacadeaecologia.ro, secțiunea dedicată inițiativei.

Proiectul  „Copiii salvează Planeta” este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2018.

Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate, precum ateliere, cărți pentru copii, ieșiri în natură și ecologizări de spații verzi.

Articolul precedentNeatenția la volan poate ucide. Operațiunea „Fii atent la drum!”
Articolul următorRestricții de trafic pe Calea Cisnădiei