Primăria Sibiu are în vedere obținerea de fonduri europene pentru amenajarea unui coridor de deplasare cu bicicleta. Prin acest coridor se urmărește conectarea cartierului Ștrand cu parcul Sub Arini și zona centrală.  Proiectul se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 31 octombrie. Odată aprobat acesta va fi depus pentru a se obține aproximativ 4 milioane de lei. 

Traseul va parcurge următoarele străzi și zone:

* conectarea cu zona centrală: strada Maramureșului (din dreptul stadionului Voința) – strada Doljului – strada Bihorului – strada Gorjului – str. Ștrandului – (urcare pe o șină specială ce urmează să fie creată pe lângă scările pietonale) – str. Moldovei – (urcare pe o cale specială ce urmează a fi amenajată pe lângă scările pietonale) – str. Neculuță – str. G. Coșbuc – strada Transilvaniei și apoi se va face legătura cu pistele existente spre centru.

* conectarea cu parcul Sub Arini: strada Maramureșului (din dreptul stadionului Voința) – strada Doljului – strada Bihorului – strada Gorjului – str. Ștrandului – (urcare pe lângă scările pietonale) – str. Moldovei – (urcare pe lângă scările pietonale) – str. Neculuță – str. Munteniei – pasajul Spitalului – parcul Sub Arini unde, prin măsuri de resistematizare a semnalizării traficului se va face legătura cu pista existentă pe Aleea Mihai Eminescu. Primăria Sibiu analizează conectarea din acest punct cu zona centrală, pe str. Școala de Înot, str. Someșului și str. Emil Cioran

* conectarea cartierului Ștrand II: se va crea un tronson de pistă între strada Maramureșului și strada Prof. Aurel Popa conectat cu cele două trasee descrise mai sus, conectând astfel și zona Ștrand II cu centrul și parcul Sub Arini.

„Există reguli stricte pentru amenajarea pistelor de biciclete din fonduri europene. Aceste reguli prevăd ca pista de biciclete să măsoare 1 metru lățime, iar ca măsuri de siguranță să se păstreze o distanță de 0,5 metri față de traseul pietonal și 1 metru față de calea de circulație auto. Având în vedere aceste reguli, Primăria Sibiu a căutat trasee care să se preteze acestui tip de amenajare și dimensiunilor necesare. Prezentul proiect care leagă cartierul Ștrand de cel mai mare parc al Sibiului și de zona centrală este doar o primă etapă într-un proiect mai amplu care are ca scop creșterea atractivității acestui tip de transport care oferă o mai mare mobilitate locuitorilor”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei.

Acest traseu este gândit integrat cu proiectul de amenajare a malurilor Cibinului și va fi conectat cu pistele deja existente.

Articolul precedentUn sibian a ajuns cu mașina în șanț din cauza neatenției la volan
Articolul următorUn şopron şi o magazie au ars, în Nocrich