În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, autoritățile nu au anunțat nicio măsură suplimentară de limitare a infecției cu  SARS-COV-2 în municipiul Sibiu.

Municipiul Sibiu a ajuns la 2,99 la mia de locuitori, rată a incidenței cumulate în ultimele 14 zile (07 – 21 octombrie), potrivit datelor transmise joi de Instituția Prefectului Sibiu. 512 cazuri de infecție cu Covid-19 s-au înregistrat în ultimele 14 zile. 

Reprezentanții Prefecturii Sibiu anunță o ședință a  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la ora 13,30, pentru analiza situației epidemiologice si luarea măsurilor care se impun, precum și schimbarea scenariilor unor unități de învățământ.  

Dacă rata de infectare depășeste 3 la mia de locuitori, Sibiul intră în scenariul roșu, iar autoritățile pot decide introducerea de restricții suplimentare. Astfel, portul măștii ar deveni obligatoriu în toate spațiile publice, închise sau deschise, se închid restaurantele, teatrele și cinematografele. De asemenea, cursurile școlilor se vor desfășura exclusiv online.

În acest moment, în municipiul Sibiu, restaurantele, teatrele și cinematografele funcționează doar cu 30% din capacitate. 

Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 1,85/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (07.10 – 21.10).

Sursa: TURNUL SFATULUI

Sursa: Realitatea de Sibiu