Sala Transilvania a fost ”sold-out” la meciul cu CSM CSU Oradea de sâmbătă seară, iar atmosfera i-a impulsionat pe elevii lui Dan Fleșeriu să dea totul pentru a rămâne neînvinși în fața propriilor suporteri.

Chiar și fără Justas Tamulis, ”mușchetarii” galben-albaștri au arătat ce înseamnă deviza ”toți pentru unul și 1 pentru toți!”, victoria categorică în fața campioanei în exercițiu, scor 97-81, instalând BC CSU Sibiu în fotoliul de lider la final de 2018.

Cu o apărare productivă și o dominație sub panouri – sporită și de absențele lui Valeika și Dennison din tabăra orădeană – gazdele întâlnirii au făcut repede uitat începutul bun de meci al adversarilor (8-0) și s-au instalat la conducere, nemaicedând inițiativa până la final. A fost loc de spectacol, atât prin slam-dunk-urile lui Hardy și Cooper, cât și prin numeroasele reușite din afara semicercului – 57%, 13/23 marcate! MVP-ul întâlnirii a fost Isaiah Philmore, cu 31 de puncte și 5 recuperări, în timp ce Falker, Hardy, Gavriloaia și Cooper au marcat și ei peste 10 puncte.

“Aseară nu a fost vorba doar despre baschet! Mai întâi, fanii sibieni au avut parte de surprize și concursuri în Fan Zone-ul ”Sibiu – Casa Baschetului”, în timp ce Vlad Badea a fost noul protagonist al campaniei ”Little Eagles – Dragoste de baschet!”. Team Quaternion – formată din elevii Colegiului Gheorghe Lazăr – a primit ovații la scenă deschisă pentru calificarea în finala ”Zero Robotics” și, totodată, fanii le-au mulțumit celor care au contribuit la strângerea sumei de 22.000 de euro într-un timp record. Și fanii CSU au contribuit direct cu 2580 de lei, bani licitați pentru tricourile de încălzire ale baschetbaliștilor noștri”, arată BC CSU Sibiu.

De asemenea, la pauza mare, cele trei grupe de juniori, lotul de 3×3 și  echipa de voluntari #Yellowings au fost invitate pe parchet, fiind aplaudate și premiate cu ocazia finalului de an.

La final de meci, Dan Fleșeriu a declarat: ”A fost un an calendaristic destul de bun din punct de vedere al meciurilor de acasă. Avem doar două înfrângeri aici în 2018. Mă bucur pentru efortul jucătorilor mei, îi felicit și sper să jucăm din ce în ce mai bine. Eu mi-am învățat lecția din sezonul trecut și nu o să mai fug atât de mult după locul 1, cât să fim în formă maximă în playoff!”.

Articolul precedentIncendiu la o locuinţă din Galeş. Intervin pompierii
Articolul următorTablete noi pentru elevii din Zlagna