Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu recomandă șoferilor să fie atenți în perioada următoare. Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunță polei şi căderi de zăpadă.

Astfel, înainte de a pleca la drum, este recomandat să vă informaţi despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarnă.
De asemenea, adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei) și circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.
În plus, polițiștii sibieni recomandă să folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic.
Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile, echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, verificaţi periodic acumulatorul acestuia și nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderență frâna de motor.
În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;
Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.
“Nu în ultimul rând, rugăm conducatorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experința redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică”, spune IPJ Sibiu.

Articolul precedentMaraton folcloric, la Sibiu. Sute de artiști au evoluat pe scenă, datorită Junilor Sibiului
Articolul următorCisnădia va avea, din nou, cel mai înalt brad de Crăciun din țară, de 42 de metri