Având în vedere temperaturile scăzute, Apă Canal Sibiu SA face câteva recomandări privind protecţia contoarelor de apă împotriva îngheţului.

Astfel, în cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei. 
În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante ca vata minerală, polistiren sau textile. Asigurați-vă că nu deteriorați instalația, apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operațiunilor!
Protejaţi de îngheţ inclusiv robinetele şi conductele de după contor.
În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile vor fi închise spre a evita crearea curenților de aer rece;
Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţă apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului;
În cazul în care constatați că apometrul este înghețat, apelați Dispeceratul ”Apă Canal”, tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.
“Apă Canal Sibiu SA precizează că, potrivit prevederilor Art.8.9 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea contorului de branșament, inclusiv împotriva înghețului” când acesta este amplasat pe proprietatea sa. În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului, așa cum este prevăzut la Art. 8.13 din Contractul de furnizare”, arată Apă Canal Sibiu.

Articolul precedentPeste 200 de persoane au avut nevoie de ajutor medical, în minivacanța de Crăciun
Articolul următorCum faci cea mai bună SALATĂ BOEUF. Ingredientul GREŞIT pe care toate gospodinele îl folosesc