Românii care au plătit amenzi, în pandemie, pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară (PLF) pot depune o cerere de restituire a banilor. Procedura a fost publicată marți în Monitorul Oficial. În interval de aproape 4 luni, cât a fost aplicată legea privind completartea PLF, au fost aplicate circa 150 de mii de sancțiuni, în valoare de peste 350 de milioane de lei.

Procedura de restituire de către organele fiscale locale a amenzilor plătite de cetățenii români care nu au completat formularul digital de intrare în România (PLF) a fost aprobată marți, 16 august, prin ordin al ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, și publicată în Monitorul Oficial, potrivit HotNews.

PROCEDURA ÎN MONITORUL OFICIAL

Pentru restituirea amenzilor achitate, solicitantul trebuie să depună cererea-tip în termen de 90 de zile, la organul fiscal local pe raza căruia domiciliază. Cererea se depune fie în format fizic, fie este trimsă prin e-mail, împreună cu copii ale actului de identitate, procesului verbal de constatare a contravenției și ale documentelor de plată.

Documentul poate fi descărcat DE AICI

Articolul precedentVremea 17 august – Se întoarce canicula – În ce zone se vor înregistra temperaturi de aproape 40 de grade Celsius
Articolul următorDe ce nu ar trebui să bei cafea imediat după trezire. Sigur nu știai asta!