Societatea Apă Canal Sibiu SA face câteva recomandări cu privire la protecția contoarelor de apă împotriva înghețului, având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în timpul nopților.

Astfel, în cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, trebuie să vă asiguraţi că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei. În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante ca vata minerală, polistiren sau materiale textile. Asigurați-vă că nu deteriorați instalația, apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operațiunilor!

Protejaţi de îngheţ inclusiv robinetele şi conductele de după contor. În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile vor fi închise spre a evita crearea curenților de aer rece;

*De altfel, dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţă apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului.  În cazul în care constatați că apometrul este înghețat, apelați Dispeceratul ”Apă Canal”, telefon 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Apă Canal Sibiu SA precizează că, potrivit prevederilor Art.6.3 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea sistemelor de măsurare”.

În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provicate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului.

Articolul precedentTânăr transportat la Spital după ce a căzut de la o înălțime de 10 metri
Articolul următorCu 10% mai multe cazuri de infecții respiratorii la nivelul județului