România înflorește și, odată cu ea, și Sibiul, la cel mai important și mai așteptat eveniment floristic al anului. Sibiul găzduiește în 13 și 14 noiembrie, cea de-a doua ediție a Cupei României de Artă Florală.

Prima ediţie a competiţiei s-a desfăşurat la Sinaia şi s-a bucurat de un real succes atât din partea floriştilor, cât şi a iubitorilor de flori veniţi să admire operele de artă create de către concurenţi.
Organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic, evenimentul este unul care își propune să promoveze imaginea floristilor romani ca artiști, și nu doar ca simpli vânzători de flori.
Cupa României de Artă Florală se desfășoară pe durata a două zile și constă în  realizarea de compoziții florale, de mari şi mici dimensiuni, pe parcursul a trei probe. Concurenţii trebuie să respecte un regulament strict, impus de un juriu internaţional format din Marios Vallianos, președinte al Asociației de Floriști din Grecia, Ioachim Erema, designer florist în Marea Britanie, ambasador Floral Fundamentals, și Annemie Duchateau, designer florist în Belgia și membru al International Florist Organisation.
Conceptul evenimentului din acest an este legat de sărbătorirea a 100 ani de la Marea Unire. Tematica evenimentului urmărește reamintirea elementelor de identitate națională.

Accesul vizitatorilor va fi permis miercuri, 14 noiembrie, începând cu ora 13, în holul Hotelului Ana Airport din Sibiu.
Evenimentul va continua cu o demostratie florală de excepție susținută de Ioachim Erema, Ella Fodor și Anca Ungureanu, floriști care duc numele României la cele mai prestigioase evenimente floristice în lume.
‘ Am ales Sibiul în acest an pentru farmecul lui aparte, pentru oamenii calzi și iubitori de frumos. Este o onoare pentru noi ca în An Centenar să putem oferi sibienilor un astfel de spectacol de culoare si frumos și sperăm să fie primit cu interes”, a spus reprezentantul AADF.

Articolul precedentJuniorii HC CSȘ, pe locul 3 în campionat după victoria cu Sighișoara
Articolul următorCinci hectare au ars într-un incendiu de vegetație