În perioada 8 – 19 octombrie, între orele 14-16, în fiecare zi, de luni până vineri, se fac înscrieri pentru cursurile de inițiere în medicina de urgență, cursuri organizate în cadrul simpozionului “Zilele Medicinei de Urgenţă Sibiene”, ediția a XV-a. Evenimentul va avea loc în perioadele 26-28 octombrie, respectiv 2-4 noiembrie, în Sibiu.

Activitatea este organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Facultatea de Medicină a ULBS.

“Scopul acestui simpozion este atât de promovare a medicinei de urgență prespitalicești în rândul studenților Facultății de Medicină din Sibiu și pregătirea acestora în vederea dobândirii competențelor de paramedic, cât și de informare a unui număr cât mai mare de persoane cu privire la importanța cunoașterii și acordării primului-ajutor calificat”, spune Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate lucrări științifice, vor avea loc cursuri teoretice, ateliere practice, dar și un exercițiu de descarcerare.
Evenimentul se adresează atât personalului medical și studenților facultăților de medicină, cât și persoanelor de orice vârstă care nu dețin cunoștințe medicale. Înscrierea se va face în holul Facultății de Medicină din Sibiu.
Mai multe detalii vor fi puse la dispoziția persoanelor interesate de către organizatori la momentul înscrierii.

Articolul precedentBRAŞOV | Pacientul care a fugit dintr-o unitate medicală a fost găsit
Articolul următorRemiză pentru HC Sibiu în primul meci jucat pe teren propriu în acest sezon