De 1 iunie, la Teatrul Gong, de la orele 11:00 și 18:00, se joacă spectacolul „Muzicanții din Bremen”. În aceeași zi, cei mici sunt așteptați să descopere culisele teatrului în cadrul a patru ateliere de creație, ce vor avea loc de la orele 10:00, 12:00, 12:15 și 18:00.

„Muzicanții din Bremen” este o adaptare după Frații Grimm, în regia lui Lilly Krauss-Kalmár, pe muzică compusă de Florin Grigoraș. Producția Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu reușește să păstreze esența basmului prin mijloacele tradiționale teatrului de păpuși. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Prețul unui bilet pentru acest eveniment este de 9 lei, tarif unic.

Atelierele teatrului se redeschid pentru un sezon special, cu patru sesiuni interactive, dezvoltate ca o platformă de educație prin participare. Copiii vor fi provocați să își dezvolte creativitatea, tehnicile de lucru manual, dar și spiritul de echipă și abilitățile de comunicare. AuRILĂ și IepuRILĂ vor deschide agenda de evenimente printr-un atelier dedicat celor cu vârsta între 4 și 6 ani (grupa ora 10:00) și, respectiv, 7 – 10 ani (grupa ora 12:00). Cele două ateliere vor avea ca temă o călătorie fantastică spre Lună, în cadrul cărora cei mici vor confecționa lampioane cu heliu ce vor avea atașate mesajele copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie.

Atelierul coordonat de Claudia Benchea constă în construcția unor rachete și are ca pretext dezvoltarea unui imaginar spre o lume utopică, în care cei mici salvează omenirea. Claudia Benchea își va uni, mai apoi, forțele cu Diana Ribana pentru un atelier de la ora 16:00, dedicat celor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. În cadrul acestui atelier copiii vor discuta despre importanța pădurilor și vor construi animăluțe din pluș (veverițe și vulpițe) cu ajutorul cărora vor inventa povești. Fiecare sesiune are o durată de aproximativ 90 de minute, iar la final copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierului. Prețul unui bilet la oricare din cele patru ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare.

Biletele pentru evenimentele Teatrului Gong pot fi achiziționate atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

Articolul precedentAJOFM oferă consultanță pentru eliberarea atestatelor de întreprindere socială
Articolul următorVineri de tund oile într-un atelier interactiv din Muzeul Astra