Pentru plata parcării, sibienii au avut la dispoziție până acum următoarele metode de plată: achiziția unui tichet de la automatele stradale cu cash sau card, achiziția unui tichet de la comercianții parteneri sau de la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public sau achiziția unui abonament de la sediul serviciului public amintit sau pe platforma de e-administrație.

Din 1 noiembrie, odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife, la instrumentele de plată de mai sus se adaugă plata prin SMS.

Plata prin SMS se va face la numărul 7420. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul în care se dorește parcarea, conținutul SMS-ului va fi diferit:

PARCARE PENTRU O ORĂ:

* ZONA A (parcările din zona centrală):

trimiteți SMS cu textul 324_număr înmatriculare (tarif 0,45 Euro+ TVA)

* ZONA B (parcări cu timp limitat la maxim 2 ore – Piața Cibin, Malului, Morilor, Dârstelor, Măsarilor):

trimiteți SMS cu textul 325_număr înmatriculare (tarif 0,45 Euro + TVA)

* ZONA C (restul parcărilor cu plată din oraș, altele decât cele din zonele A, B și D):

trimiteți SMS cu textul 326_număr înmatriculare (tarif 0,25 Euro + TVA)

* ZONA D (parcările periferice – Calea Șurii Mari, Oborul de Vite și Drumul Ocnei):

trimiteți SMS cu textul 327_număr înmatriculare (tarif 0,25 Euro + TVA)

PARCARE PENTRU O ZI:

Trimiteți SMS cu textul 328_număr înmatriculare (tarif de 2,20 Euro + TVA). Astfel, pe parcursul respectivei zile plata efectuată va fi valabilă în oricare dintre zonele A, C și D, dar nu și în zona B unde timpul de parcare este limitat la maxim 2 ore.

Zona în care vă aflați va fi semnalizată pe indicatoarele de parcare amplasate în zonă, dar și prin indicatoare adiționale și pe lateralele automatelor de plată.

Pentru a oferi cât mai multe variante de plată și cât mai simple, municipalitatea a finalizat o aplicație mobilă pentru plata parcării, aceasta aflându-se în teste în prezent. Aplicația va fi pusă la dispoziția cetățenilor în cursul lunii noiembrie. În aplicație vor fi disponibile trei instrumente de plată:

* plata prin SMS

* plata cu cardul bancar direct prin aplicație și

* plata prin intermediul creditului preplătit (similar ca procedură cu sistemul PrePay în telefonie, spre exemplu).

După finalizarea testărilor, aplicația se va putea descărca gratuit din Google Play sau AppStore, deci poate fi utilizată pe sistemul Android cât și pe IoS.

Din 1 noiembrie se schimbă perioadele de taxare și pentru tichetele eliberate de automatele stradale. În prezent tichetele de parcare se eliberează pe două intervale orare: 8-14 și 12-18. Din 1 noiembrie, tichetele de parcare vor fi eliberate fie pe o oră (2 lei în zonele A și B și 1 leu în zonele C și D) fie pe ziua în curs, de luni până duminică, între orele 8-22 (10 lei în zonele A, C și D, nu și în zona B).

Articolul precedent278 de elevi din județul Sibiu au abandonat, anul trecut, școala
Articolul următorConcert simfonic sub bagheta dirijorului Leonardo Quadrini, la Filarmonica Sibiu