La data de 7 iunie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, la persoane bănuite de comercializarea de droguri de risc și de mare risc.  

Din cercetări a reieșit că, din anul 2022 și până în prezent, persoanele cercetate ar fi vândut droguri din categoria celor de risc și de mare risc (cannabis, cocaină) mai multor consumatori, din județul Sibiu. 

Persoanele bănuite de trafic de droguri au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. 

În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat mai multe recipiente cu inflorescențe de cannabis, plicuri transparente, care conțineau substanțe interzise porționate pentru vânzare, sume de bani, cântare electronice și telefoane mobile, susceptibile a fi fost utilizate în activitatea infracțională. 

De asemenea, într-o locație percheziționată, a fost descoperită o cultură indoor de plante, din genul cannabis, precum și componentele electronice ale unui kit de creștere.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a 2 bărbați, de 30, respectiv 31 de ani, ambii din municipiul Sibiu.

În cursul zilei de astăzi, 8 iunie 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și echipajelor canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Articolul precedentPolițiștii din Sibiu caută un tânăr de 22 de ani
Articolul următorSituația școlară anuală a elevilor poate fi încheiată fără validarea consiliului profesoral – ORDIN