Sâmbătă, 19 martie 2019, s-a desfășurat etapa județeană pentru Olimpiada „Științele Pământului” și Concursul interjudețean „Aurel Vlaicu”, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Olimpiada „Științele Pământului” este un concurs interdisciplinar care evaluează competențele elevilor la patru discipline (fizică, chimie, biologie și geografie) și se adresează numai elevilor de liceu.

Etapa județeană a avut loc la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, unde au participat 13 elevi din clasele IX-XII. Au fost acordate 3 premii și 2 mențiuni. Astfel, premiul I a fost obținut de Vanessa Raquel Drăgan, elevă în clasa  XII-a, premiul II a fost obținut de Octavian Ianc, elev în clasa a X-a, iar premiul III a mers la Radu Sava, elev în clasa a XI-a. Toți trei premianții învață la Colegiul Național „Gh. Lazăr ”. Mențiunile au mers, una la Maria Celina Falotă, elevă la Colegiul Național „S. von Brukethal” și celaltă la Carmen Elena Chiferiuc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Octavian Goga”.

Pentru etapa națională, ce va avea loc la Suceava în perioada 31 ianuarie – 05 februarie, s-au calificat elevii Raquel Vanessa Drăgan și Octavian Ianc.

În aceeași zi cu olimpiada a fost organizată și cea de-a a VI-a ediție a Concursului Interdisciplinar Mate-Bio-Fizică „Aurel Vlaicu”. Concursul se adresează elevilor de clasa a VI a și este activitate principală în cadrul Proiectului „Aurel Vlaicu”, proiect propus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

Ediția din acest an a concursului a avut ca tematică generală „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană”. Au participat 235 elevi de clasa a VI-a din 41 de unități de învățământ din județele, Alba, Olt, Vâlcea și Sibiu. În baza rezultatelor obținute de participanți, organizatorii au acordat Premiul „Aurel Vlaicu”, 3 premii I, 3 premii II, 3 premii III, 4 premii speciale, 11 mențiuni și 20 de mențiuni onorifice.

Articolul precedentUn tânăr s-a răsturnat cu mașina în șant la intersecția Șelimbăr cu Cisnădie
Articolul următor15 amenzi aplicate în 2018 pentru vandalizarea unor clădiri din Sibiu