2.590 de persoane sunt izolate la domiciliu și 362 în carantină, în județul Sibiu. În urma testării pentru COVID-19, 22 de persoane testate pozitiv și 242 de persoane testate negativ. De asemenea, ieri, a fost înregistrat un dosar penal privind infracțiunea de fals în declarații (articolul 326 din Codul Penal). 

De asemenea,  în ultimele 24 de ore, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat un număr de peste 150 de apeluri primite prin intermediul celor două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]),  puse la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale.
Astfel membrii Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției au gestionat și răspuns eficient solicitărilor scrise sau telefonice ce au vizat date și informații privind măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, sprijinirea cetățenilor aflați în autoizolare, carantină sau izolare etc.
De asemenea pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt pregătiți pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. În ultimele 24 de ore, aceștia au răspuns unui număr de 35 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală.
În prima zi a lunii aprilie, 236 de polițiști sibieni, 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, 11 efective MApN și 66 de polițiști locali au desfășurat 113 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 1 aprilie, au fost aplicate 178 de sancțiuni în valoare de peste 169.000 lei, din care 175 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 3 pentru nerespectarea măsurilor privind măsura izolării. 
În perioada de referință, au fost conduse 40 persoane în centrele de carantină și au fost verificate 1.030 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării. 
De asemenea, a fost înregistrat un dosar penal privind infracțiunea de fals în declarații (articolul 326 din Codul Penal). 
“La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 18:30, în orașul Tălmaciu, pe strada Stadionului, polițiștii au observat un autoturism staționat pe partea dreaptă a părții carosabile.  În autoturism, la volan, se afla un localnic în vârstă de 39 de ani, căruia polițiștii i-au solicitat documentele care să justifice prezența sa în zonă. Bărbatul a prezentat pe telefon o declarație pe propria răspundere întocmită în numele său, în care scopul deplasării era cel ”de serviciu”, cu destinația ”Arpaș”, locul depistării, strada Stadionului, nefiind pe traseul menționat. În aceste condiții, întrucât cele declarate în documentul prezentat nu ar fi fost conforme cu realitatea, pe numele cetățeanului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, conform articolului 326 din Codul Penal. Totodată, aceasta a declarat verbal că a venit să-și viziteze o rudă, fără a prezenta însă un motiv întemeiat care să justifice urgența părăsirii locuinței. În aceste condiții, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu”, explică reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Articolul precedentContinuă dezinfecția scărilor de bloc și igienizarea spațiilor publice
Articolul următorAl treilea deces din cauza coronavirusului, în județul Sibiu. O femeie de 77 de ani