Dr. Kakkhee Yeung, recunoscută la nivel mondial pentru cercetările derulate în chirurgia vasculară, s-a alăturat echipei din cadrul Centrului de cercetare în domeniul chirurgiei cardiovasculare minim invazive și a terapiei endovasculare de la Sibiu.

Creat în cadrul Next Cardio, proiect cu finanțare europeană al cărei beneficiar este Univesitatea «Lucian Blaga» din Sibiu, Centrul reprezintă un moment de cotitură în domeniul cercetării medicale din țara noastră. Echipa Next Cardio urmează a se întâlni cu specialiștii internaționali și români din domeniu și în cadrul Congresului Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculară „East Meets West”, ce va avea loc în 4-6 octombrie la București.

Cercetător în cadrul Centrului medical universitar VU din Amsterdam, dr. Kakkhee Yeung a devenit rapid apreciată la nivel internațional. La doar 34 de ani a condus sau activat în zeci de programe de cercetare olandeze și internaționale, a obținut numeroase premii internaționale, are în derulare proiecte de cercetare de mai multe milioane de euro.

În cadrul Centrului de la Sibiu, dr. Kakkhee Yeung va pune accentul și pe identificarea cauzelor care duc la bolile cardiovasculare.

„Peste tot la conferințele internaționale de specialitate ne sunt prezentate doar studii clinice, despre cum să tratezi un pacient. Dar de ce devii bolnav, asta nu știe nimeni. În zona bolilor cardiovasculare, cercetările abia acum încep să caute identificarea cauzelor„, arată dr. Kakkhee Yeung, din Olanda. Ea s-a alăturat echipei de 16 cercetători din cadrul proiectului Next Cardio, printre care se numără și nume recunoscute la nivel național, precum cel al conf. dr. Radu-Florin Popa, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Gr.T Popa” din Iași, dr. Crina Solomon, fost cercetător în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Montreal (Canada), Prof Rodney White (UC Los Angeles) ori asis. dr. Tania Melnic, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Chișinău.

Articolul precedentStudenţii din Sibiu încep anul universitar în Piaţa Mare
Articolul următorÎn acest sfârșit de săptămână are loc competiția națională de tir cu arcul