Plăcute de mulți, dar periculoase, drifturile sunt visul oricărui șofer. Specialitate a șoferilor de curse și a amatorilor de cai putere, drifturile sunt un derapaj controlat al autoturismului iar pe zăpadă sunt și mai spectaculoase decât pe asfalt. La Arena Platoș, în Păltiniș, cei care își doresc o astfel de experiență pot participa la provocarea drifturilor pe zăpadă.

“Pentru că a căzut zăpadă din belșug în ultimele săptămâni iar temperaturile extrem de scăzute au înghețat solul, parcarea complexului de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș a devenit perfectă pentru organizarea unei asemenea competiții”, spun organizatorii.
Concursul de drifturi pe zăpadă pentru amatori va fi organizat marți, 15 ianuarie, de la ora 19, în parcarea complexului.
Concursul constă în efectuarea a două ture consecutive contracronometru pe traseul marcat cu balize.
Atingerea și/ sau ratarea unei balize duce la penalizarea concurentului. Suprafața de rulare este acoperită cu zăpadă înghețată. Nu sunt permise cauciucuri cu țepi, iar permisul auto este obligatoriu, anunță organizatorii.
Categoriile de concurs sunt: tracțiune integrală 4×4; tracțiune față 2×4; tracțiune spate 2×4.
Concursul se adresează tuturor tipurilor de autoturisme, indiferent de tracțiune.
Înscrierile se fac exclusiv online până marți 15 Ianuarie, ora 14, aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSJfOoX4A56zNcTXYi0TbI2nW5XWg428mE_ttzP6TNnYjb9w/viewform.
Taxa de înscriere în concurs este de 100 de lei, iar câștigătorii vor fi premiați de către organizatori.
Numărul maxim de participanți este de 30.

Articolul precedentUn șofer a intrat într-un pom, la Ațel
Articolul următorConsiliul Județean Sibiu premiază sportivii și antrenorii cu rezultate excepționale. Cluburile sportive, invitate să facă propuneri