Echipa SPP care se va ocupa de protecția Suveranului Pontif, Papa Francisc, a ajuns în vizită la Vatican. Aceștia au fost primiți de Papă pentru a discuta detaliile venirii sale în România, care va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie.

„Papa Francisc și-a manifestat încrederea în profesionalismul și dăruirea ofițerilor de protecție români, pe care i-a binecuvântat și le-a urat sărbători pascale fericite”, spun autoritățile.

Echipa care asigură securitatea Papei în vizita din România este formată din ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază, pregătiți special pentru un astfel de eveniment.

Securitatea la nivel național a întregii vizite este asigurată și coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” format din instituțiile din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională – MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP.

Vă reamimintim că Papa Francisc va fi prezent și la Sibiu, în data de 2 iunie, atunci cand va pleca de pe Aeroportul Internațional Sibiu, fiind primul Suveran Pontif care ajunge în orașul nostru.

Articolul precedentÎntreruperi de curent pe mai multe străzi din Mediaș
Articolul următorBC CSU Sibiu, victorie în meciul I al seriei cu Dinamo. Ultimele bilete pentru meciul II, de mâine