În perioada 12-14 septembrie, la Sibiu se va desfășura cea de-a XXIX-a ediție a Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Bibliotecarilor din România. Vor fi prezenți specialişti în domeniu, din ţară şi străinătate (Belgia, Cipru, Norvegia, Republica Moldova, Serbia), fiind principalul eveniment profesional dedicat bibliotecarilor şi documentariştilor din bibliotecile instituțiilor de învățământ (superior, gimnazial și primar) și al formatorilor în domeniul științei informării și documentării. Până acum, și-au anunțat prezența peste 150 de participanți.

Ediţia din acest an, care se va desfăşura sub titlul „Bibliotecile – patrimoniul cultural şi digital al viitorului”, va asigura celor prezenți  oportunitatea de a-şi susţine opiniile în dezbateri ce vor avea loc în două plenuri, a câte 12 secţiuni profesionale, dar şi în cadrul Adunării Generale a membrilor asociaţiei.

Principalele obiective ale conferinței sunt de a îmbunătăți nivelul profesional și științific al personalului din instituțiile de specialitate, de a optimiza dezvoltarea serviciilor de bibliotecă și de a contribui la editarea de instrumente de lucru și publicații științifice utile domeniului.

Conferința Națională ABR este una itinerantă, găzduită în acest an de centrul universitar Sibiu. Ultimele ediții au avut loc la: Braşov (2017), Timişoara (2016) şi Iași (2015). Este un eveniment organizat cu sprijinul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și al  Bibliotecii ULBS, împreună cu instituții partenere locale.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentFetiță de 7 ani rănită într-un accident în lanț, pe Alba Iulia
Articolul următorContracte de aproape 6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea străzilor din Sibiu