Cea de-a patra ediție ESTE FILM Festival 2019, a ajuns la final. În cadrul festivalului au fost proiectate cele mai premiate producții europene ale anului trecut și, pentru prima dată, a existat și o secțiune competițională. Este vorba despre o competiție de scurtmetraje românești de ficțiune.

10 filme au concurat pentru trofeul ESTE FILM Festival 2019, iar marele câștigător a fost scurtmetrajul IEDERĂ în regia Sarrei Tsorakidis. Iată și motivația juriului, format din Anamaria Antoci, Dana Bunescu și Ofelia Popii.

„Pentru abilitatea cu care face din gol și absență instrumente de expresie emoțională și pentru inteligența cu care este manevrată această marfă volatilă.”

În cele cinci zile de festival, aproape 3.500 de spectatori au participat la evenimente din cadrul festivalului. Peste 35 de proiecții s-au desfășurat în patru spații din Sibiu- Teatrul Gong, Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sala Mare, Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sala Mică și Pavilionul din Dumbrava Sibiului.

Cele mai multe filme au fost proiectate în premieră la Sibiu, iar două dintre ele chiar în avanpremieră națională. Animația Manou, aventuri în zbor a fost vizionată pentru prima dată în România de o sală cu peste 400 de copii. Tot în avanpremieră a fost proiectat și filmul care a închieiat festivalul, „Cap și pajură”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Regizorul a fost prezent la proiecție și a răspuns curiozităților publicului într-o sesiune de Q&A care a durat aproape 40 de minute.

„Mulțumim TNT România pentru încrederea și susținerea acordate deja pentru al doilea an la rând. Le mulțumim tuturor partenerilor și sponsorilor noștri, pentru că un astfel de eveniment nu poate crește fără ajutorul lor și fără o comunitate unită și puternică. Le mulțumim și voluntarilor noștri, care au lucrat timp de cinci zile cot la cot cu noi”, spun organizatorii evenimentului.

 

Articolul precedentEmisiuni de titluri de stat și în luna Mai
Articolul următorÎntreruperi de curent în Mediaș și Giacaș