Selecţionata Portugaliei a învins dramatic echipa Cehiei, cu scorul de 2-1, marţi seara, pe Leipzig Stadium, într-un meci din Grupa F a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Într-o partidă disputată pe ploaie, Portugalia, una din favoritele acestei ediții a dominat clar jocul, dar a avut în față o defensivă extrem de bine pusă la punct a Cehiei, astfel că ocaziile mari au fost destul de rare.

În prima parte, Cristiano Ronaldo a fost cel mai aproape de gol, de fiecare dată portarul cehilor reușind să pareze execuțiile atacantului lusitan. Deși au avut o posesie scăzută, cehii au marcat primii. În minutul 62, Provod a şutat de la 20 de metri la colţul lung, după o minge aşezată de Coufal.

Lusitanii au reuşit egalarea după alte 7 minute, printr-un autogol, după o gafă a portarului Stanek, care a respins în piciorul lui Hranac la mingea trimisă cu capul de Nuno Mendes.

Selecţionerul Portugaliei, Roberto Martinez, a mutat inspirat pe final şi doi dintre cei introduşi pe gazon au colaborat pentru golul victoriei: Pedro Neto a pătruns în careu din partea stângă şi a centrat în faţa porţii, Hranac a respins greşit şi Francisco Conceicao a marcat în al doilea minut din prelungiri.

În acest meci, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care evoluează la şase ediţii ale Campionatului European, iar fundaşul Pepe a fost cel mai vârstnic jucător din istoria EURO, la 41 de ani şi 113 zile.

Articolul precedentEURO 2024: Turcia câștigă cel mai spectaculos meci de la Campionatul European
Articolul următorEURO 2024: România pregătește meciul cu Belgia