Începând de marți, 17 martie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu suspendă activitatea de examinare în vederea obținerii permisului auto, probele teoretică și practică, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

De asemenea, se majorează timpul de soluționare a tuturor operațiunilor specifice de înmatriculări și permise desfășurate la ghișee, la 10 minute, prin utilizarea exclusivă a platformei de programare online, accesibilă pe site-ul instituției prefectului.

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Sibiu va prelua cererile pentru eliberarea pașapoartelor  simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare (pentru persoanele care solicită acest tip de document de călătorie)  numai pentru persoanele care  prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile  de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.

Transmiterea pașaportului simplu electronic, de la sediul Serviciului Public de Pașapoarte Sibiu la adresa de domiciliu/reședință din țară a titularului ori a persoanei  care a formulat cererea se va face exclusiv în baza unei solicitări  adresate prin email/poștă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/părintele reprezentantului legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani.

Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulație în străinătate / istoric pașapoarte / scutire de taxe vamale precum și furnizarea datelor din Registrul Național de  Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/ comunicărilor corespunzătoare se va efectua exclusiv  prin corespondență poștală sau electronică și numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgența solicitării.

Activitatea punctului mobil din municipiul Mediaș a fost suspendată pentru o perioadă de 30 de zile  cu posibilitatea de prelungire  în funcție de evoluția situației actuale.

“Rugăm cetățenii să respecte cu strictețe programul și regulile expuse mai sus, și să înțeleagă că toate măsurile  dispuse sunt eficiente atât timp cât sunt respectate. Combaterea transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus presupune un efort susținut, adaptabilitate și acțiune rapidă atât din partea noastră cei aflați în slujba dumneavoastră cât și din partea dumneavoastră, principalii beneficiari ai serviciilor publice”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Articolul precedentCentrul de Informații pentru Cetățeni își reduce programul cu publicul. Audiențele la toate serviciile Primăriei Sibiu se sistează temporar
Articolul următorPeste 200 de persoane izolate la domiciliu și 72 în carantină, în județul Sibiu