Pompierii sibieni au participat, astăzi, la un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic, cu profil de activitate în fabricarea de componente și sisteme de iluminare pentru automobile, situat pe strada Europa Unită din Sibiu.

“În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, astăzi ,21 noiembrie a.c., începând cu ora 10.45 , Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic”, spun reprezentanții ISU Sibiu.
 Scenariul stabilit a fost ”localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în zona de producție,  situată în cadrul halei principale, cu pericol de extindere și explozie datorită substanțelor și materialelor combustibile depozitate.”
Întreg personalul aflat în interiorul halei s-a autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății,   iar două persoane au fost surprinse de incendiu  în interiorul halei fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.
“Intervenția a fost dificilă din cauza pericolelor existente și a gradului ridicat de risc existent datorită  domeniului  de activitate a societății respective . La acest exercițiu au participat peste 20 de pompieri militari și paramedici  cu cinci  autospeciale( de stingere cu apă și spumă , de salvare de la înălțime , descarcerare și de asistență medicală specializată)”, explică plt. maj. Larie Valentin al ISU Sibiu.
Astfel de exerciți, cu diferite scenarii de intervenție, s-au desfășurat, în aceeași zi, în localitățile Agnita și Miercurea Sibiului.

Articolul precedentNumerele favorite, în funcție de zodie. Horoscopul oamenilor norocoși
Articolul următorVIDEO/Peste 10.000 de tone de sare sunt plănuite pentru drumurile naționale în această iarnă