Pompierii au desfăşurat, miercuri, un exerciţiu la Mall-ul din Sibiu. Scenariul a presupus ”localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism parcat la nivelul S2 al parcării subterane simultan cu producerea unui incendiu în zona cinematografului situat la etajul II al  Mall-ului”.

“În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea profesională  a forțelor de intervenție, astăzi ,18 decembrie  a.c., începând cu ora 10.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Mall-ul din municipiul Sibiu”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Astfel, peste 400 de persoane aflate în interiorul Mall-ului s-au autoevacuat în cel mai scurt timp în urma semnalului sonor specific planului de apărare împotriva incendiilor al societății,  iar zece persoane au fost surprinse de incendiu în cinematograf.
“Pompierii militari au intervenit prompt și au salvat victimele din interiorul zonei afectate. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat. Intervenția a fost dificilă atât  din cauza zonei subterane unde s-a manifestat  unul din incendii cât și din cauza zonei cu public numeros, specifică unui cinematograf”, mai spune Voina.
La acest exercițiu au participat peste 65 de pompieri militari și paramedici cu 13 autospeciale: patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, trei autospeciale de prim-ajutor medical calificat și terapie intensivă  SMURD, o autospecială de transport victime multiple, o  autospecială de descarcerare,  două autospeciale de primă intervenție și comandă și o autospecială pirotehnică.

Articolul precedentAccident pe DN14. Trei persoane la spital, după ce mașina în care se aflau s-a rostogolit de mai multe ori
Articolul următorConsiliul Județean Sibiu a consolidat un tronson din drumul județean 104 G, între localitățile Săcădate și Nucet. Investiție de 420.000 lei