În fiecare an auzim de numeroase victime ale rechinilor din multe zone turistice de litora din alte țări. Rechinii însă nu se găsesc în toate mările lumii. Din articolul următor puteți afla ce pericole există în Marea Neagră.

 
 

Deși din fericire în Marea Neagră nu există cele mai renumite specii de rechini care sunt renumiți că fac victime în alte zone ale lumii, totuși să nu credeți că nu există specii de rechini și la noi.

Singura specie care se găsește în Marea Neagră este câinele de mare. Dacă vă întrebați de unde îi provine această denumire, ei bine, scafandrii care se ocupă cu studiul viețuitoarelor marine au observat că acest rechin se comportă exact ca un lup, în momentul în care vânează. 

 

Câinele de mare nu trăiește însă doar în Marea Neagră. Acesta a fost observat și în Marea Mediterană, Marea Baltică, Marea Nordului, dar și în apele reci ale Oceanele Atlantic sau Pacific.  

De menționat este faptul că cea mai mare populație a acestei specii de rechin se găsește totuși în Marea Neagră. De-a lungul timpului, în apele mării noastre au fost văzute și alte specii de rechin, dar este vorba despre întâmplări izolate. 
Se întâmplă uneori ca atunci când rechinii urmăresc bancuri de pești, să ajungă și în apele altor mări. Așa a fost și în cazul rechinului înger, rechinului vulpe, rechinului ciocan sau rechinului pisică.

Articolul precedentVacanță în România. Restaurantele de pe litoral, bombă toxică pentru turiști
Articolul următorDe ce este mai periculos să răcești vara și ce poți face pentru a evita neplăcerile bolii