FC Hermannstadt a adunat în ultimele două sezoane datorii de aproximativ 700.000 lei. Într-o conferință de presă organizată marți la Stadionul Municipal Sibiu, președintele A.F.C. Hermannstadt, Iuliu Mureșan, a oferit amănunte despre situația financiară, dar și despre strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung a echipei. 

 
Referitor la problemele financiare ale clubului, Iuliu Mureșan a spus că datoriile cumulate de F.C. Hermannstadt în ultimele două sezoane sunt în jurul sumei de 700.000 lei. Potrivit oficialului FCH, suma respectivă va fi înapoiată eșalonat.
“Bugetul clubului este un buget mic. Este printre ultimele din Liga I. Anul trecut am luat cei mai puțini bani dintre echipele rămase în Liga I, din cauza faptului că am rămas ultimii, la baraj, iar drepturile de televizare desigur că se acordă ținând cont de performanțele sportive. Încă o cauză a bugetului mic, nicidecum scuză, este faptul că nu am jucat acasă meciurile de pe teren propriu, iar vânzările de bilete nu ne-au adus un venit major. Trecem prin niște dificultăți financiare și s-au acumulat niște datorii, inclusiv la salariile jucătorilor. Da, au fost două salarii restante la fotbaliștii noștri, dar unul dintre ele le-a fost virat chiar astăzi în conturi. Până în pauza competițională de la mijlocul lunii noiembrie, o să le fie virat și celălalt salariu. Echipa are rezultate și se exprimă sub valoarea individuală a jucătorilor. Multe datorii sunt cumulate din sezoanele trecute, iar ele cuprind sume neplătite unor foști jucători, unor firme  sau la ANAF. Pentru toate acestea am cerut reeșalonări , ca să putem tine pasul în acest mod si cu cheltuielile curente pe care le avem. Am găsit înțelegere peste tot. Este o situație a fotbalului românesc, nu numai la FCH, dar în mari proporții la noi este spre rezolvare”, a declarat Iuliu Mureșan, președintele A.F.C. Hermannstadt.
Președintele F.C. Hermannstadt a dat drept exemplu lucrările la nocturna Stadionului Municipal ca fiind o cheltuială în plus pentru investitori, dar asumată pentru a reveni la Sibiu alături de suporterii echipei. 
“Colaborarea cu Municipalitatea sibiană este una foarte bună. S-au făcut niște pași importanți – gazonul va fi montat, turnicheții au fost montați, iar Primăria și-a făcut treaba în ceea ce privește aceste lucrări.  Primăria Sibiu, însă, nu a putut să preia și cheltuiala pentru amenajarea instalației de nocturnă, care va asigura în jur de 1800 de luxi. Cu alte cuvinte, s-a aprobat un buget foarte mare pentru modernizarea stadionului, care va fi foarte frumos, dar amenajarea nocturnei nu era în planurile de pentru acest an. Așa se face că noi, A.F.C. Hermannstadt, am fost nevoiți să plătim zeci de mii de euro firmei care montează nocturna, tocmai ca să putem juca acasă și să beneficiem de aportul publicului și publicul să se bucure de fotbal de Liga I la Sibiu!”, a mai spus președintele A.F.C. Hermannstadt.
Pe de altă parte, Iuliu Mureșan a dezmințit zvonurile apărute în media despre vânzarea clubului și despre relocarea echipei în alt oraș.
“Abia așteptăm să revenim la Sibiu și să jucăm în fața suporterilor noștri! Le datorăm acestora performanțe sportive mult mai bune! Nu se pune problema ca echipa să fie mutată din Sibiu! Din contră – ne dorim să ne mutăm cât mai repede la Sibiu! Suntem în căutare de noi investitori pentru a crește nivelul calitativ al echipei și al clubului. Suntem în discuții cu firme din Germania și din Sibiu și sper ca după ce vom reveni acasă să apară și noi sponsori și noi investitori”, a completat oficialul echipei din Sibiu.
În perioada 14-15 noiembrie, A.F.C. Hermannstadt va solicita omologarea Stadionului Municipal Sibiu pentru meciurile din LIga I în prezența Comisiilor de Omologare LPF și FRF, dar și comisiilor de pe plan local.
Articolul precedentPatru localități din Sibiu rămân joi fără curent electric
Articolul următorPoliția vă sfătuiește cum să vă apărați de fraudele online: 5 lucruri de care trebuie să țineți cont