După 5 săptămâni de pauză se reia Liga 1 cu meciurile etapei a XXII-a. Sâmbătă seara, FC Hermannstadt joacă la Cluj, cu CFR, campioana en-titre. Sibienii se întorc pe Stadionul ”Dr. C-tin Rădulescu” pe care, în ultimul meci oficial din 2018, au câștigat cu 1-0 partida cu FC Viitorul.

Vasile Miriuță, antrenorul echipei sibiene, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că meciul cu CFR Cluj va fi unul extrem de dificil, dar că speră ca jucătorii săi să facă tot posibilul pentru a câștiga. ”CFR-ul, campioana României, are niște jucători foarte buni. Părerea mea e că sunt cei mai buni din România la ora actuală. Nu spun asta pentru că am antrenat în două rânduri acolo. Când mă gândesc la Camora, Ciprian Deac, Omrani sau Țucudean… Chiar sunt fotbaliști foarte buni și, în primul rând, sunt niște băieți minunați. Va fi o partidă foarte grea, dar avem și noi șansa noastră. Vom juca să câștigăm. Mai sunt 5 ”finale”. Îi respectăm pe ”ceferiști”, dar nu ne este frică de ei. Vom da tot ce avem mai bun din noi ca mâine să facem o partidă bună și, la sfârșitul celor 90 de minute, să scoatem maximum. Într-adevăr Clujul e favorit, dar băieții mi-au demonstrat că, dacă prind o zi bună și respectă ce facem la antrenamente, ne putem bate cu orice echipă din România”, a spus Miriuță.

Tehnicianul încă nu s-a hotărât dacă va trimite în teren o formulă 5-3-2, ca în precedentele partide, sau va opta pentru un alt sistem de joc. Miriuță încă nu s-a decis dacă îi va folosi pe jucătorii transferați în această iarnă, Offenbacher, Silviu Popovici, Jazvic și Zderic: ”Mult timp nu au avut la dispoziție. Au fost cele câteva zile de pregătire la Sibiu. În Antalya, a fost cum a fost. Am așteptat ca timpul să țină cu noi, dar cu natura nu te pui. Am pierdut câteva zile. Au fost mai multe meciuri amicale, mai trebuia să jucăm și altele, dar natura nu ne-a ajutat. Important e că nucleul i-a acceptat, au fost integrați repede și, încet, încet, îi vom vedea și pe ei în teren. (…) În meciurile amicale am încercat mai multe formule. Până mâine mai am timp să mă gândesc. S-ar putea să fie o schimbare, la fel de bine cum s-ar putea să nu fie. Chiar dacă am antrenat acolo, nu va fi un meci special pentru mine”.

La rândul său, căpitanul Răzvan Dâlbea, crede că FC Hermannstadt va putea obține un rezultat pozitiv la Cluj, chiar dacă urmează să întâlnească echipa campioană. ”Trebuie să fim pregătiți, în primul rând mental, pentru acest meci. Întâlnim o echipă solidă din Liga 1. Ca dovadă, nu a schimbat niciun jucător din formula de bază. Trebuie să fim pregătiți în toate compartimentele, să ne facem treaba și să punem în practică ceea ce am pregătit pentru acest meci”, a spus Dâlbea.

Partida dintre CFR Cluj și FC Hermannstadt va avea loc sâmbătă, 2 februarie, de la ora 16:00. Înaintea acestui joc, ”ceferiștii” sunt liderii clasamentului Ligii 1, cu 46 de puncte, în vreme ce FC Hermannstadt ocupă locul 7, cu 28 de puncte.

Miriuță a semnat până în vara lui 2021

În conferința de presă de astăzi, președintele clubului sibian, Teodor Birț, a afirmat că antrenorul Vasile Miriuță a semnat prelungirea contractului. Vechea înțelegere expira la finele acestui sezon, iar cele două părți au ajuns la un acord pentru un contract p încă doi ani.

”Am reușit să ne înțelegem cu antrenorul principal pentru o prelungire a contractului. Domnul Miriuță va fi antrenorul echipei pentru încă doi ani din vară încolo. Am convenit acest lucru pentru că suntem de părere că e nevoie de stabilitate. Rezultatele au confirmat că chimia dintre noi este pozitivă și ceea ce am făcut până acum a fost bine, fapt pentru care trebuie să mergem mai departe împreună. Încercăm să gândim nu doar pe termen scurt, cele 5 etape care au mai rămas, ci și pentru partea a doua a campionatului și pentru anul viitor”, a afirmat Birț.

”Mă simt extraordinar de bine aici, la Sibiu. Mă bucur că am prelungit contractul pe 2 ani. Sper ca, în continuare, să avem o colaborare bună cu domnul președinte. Avem rezultate. Știm cu toții, pe un antrenor rezultatele îl țin… în viață. Le mulțumesc încă o dată băieților, m-au ajutat foarte mult, am mare încredere în ei și sunt sigur că și în continuare vom face lucruri frumoase la Sibiu”, a spus, la rândul său, antrenorul principal Vasile Miriuță.

Miriuță a dezvăluit faptul că, în iarnă, a fost ofertat de o echipă din Kazahstan, dar a ales să continue pe banca echipei sibiene: ”Am avut ofertă din Kazahstan, de 4 ori mai bună decât la Sibiu, dar n-am plecat. Nu trădez! N-am trădat nici când am fost la CFR, sau pe unde am mai fost. Mi-aș dori să rămân cât mai mult. Un antrenor, când vine la o echipă, își dorește să stea cât mai mult, să aibă stabilitate. Din păcate, în România, și când ai rezultate ești dat afară. Încă o dată, sper ca împreună cu șefii mei și cu jucătorii să ducem Sibiul acolo unde toți suporterii așteaptă”.

Cu CSU Craiova și Politehnica Iași, la Pitești

Teodor Birț a adus la cunoștință faptul că următoarele două meciuri considerate acasă, în Liga 1, FC Hermannstadt le va juca la Pitești, pe Stadionul ”Nicolae Dobrin”.

”Am început demersurile pentru a juca pe stadionul din Pitești. Mai mult ca sigur vom juca acolo. Avem susținerea celor de la Liga Profesionistă de Fotbal”, a declarat președintele clubului sibian.

Oficialul FC Hermannstadt a adăugat că speră ca echipa să revină pe Stadionul ”Municipal” cât mai repede, fiind optimist în acest sens după ce a văzut o intensificare a lucrărilor la această arenă.

”Ieri am fost la stadion și am văzut că se lucrează, sunt mulți muncitori pe șantier. Am văzut că au montat acele prelate sub care se lucrează. De felul meu sunt un optimist și sper ca să putem juca acasă cât mai repede, indiferent de locurile din tribune pe care le vom avea la dispoziție. (…) Dacă lucrările sunt gata, stadionul poate fi omologat oricând. Din informațiile pe care le am, turnicheții se vor monta, iar celelalte condiții sunt. A fost montat gardul ce împrejmuiește terenul. Din punctul meu de vedere nu cred că va fi vreun impediment să jucăm acasă, chiar dacă în tribune va fi un număr mic de locuri”, a mai spus Teodor Birț.

Articolul precedentPremii de la ”Apă Canal” pentru clienții cu plata la zi
Articolul următorIncendiu de vegetație uscată, în Poplaca