A patra întâlnire într-un meci oficial dintre FC Hermannstadt și Gaz Metan va avea loc sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 17, la Mediaș.

Partida contează pentru etapa a XX-a a Ligii 1.

Antrenorul principal al FC Hermannstadt, Vasile Miriuță, a declarat, într-o conferință de presă, că jucătorii săi sunt motivați să obțină toate cele 3 puncte în meciul de la Mediaș.

”Mediașul e în mare formă. Îl felicit pe Mihai Teja, care face un lucru extraordinar acolo. (…) Nu vom juca la egal, vom încerca să câștigăm acest joc. Vom vedea la finalul celor 90 de minute cât va fi scorul. Îi simt bine pe băieți. Au făcut o partidă bună cu Dinamo. Îi simt motivați. Mai sunt două meciuri, cu Gaz Metan și cu Viitorul. Vom încerca, sâmbătă, să obținem tot ce se poate din această partidă”, a spus Miriuță.

Tehnicianul speră ca, la ora jocului, în tribunele stadionului din Mediaș să fie cât mai mulți suporteri sibieni, în ciuda faptului că oficialii Gazului Metan au luat decizia de a dubla prețul biletelor.

”Vom juca, zic eu, acasă, de data asta, la 60 de kilometri de Sibiu. Chiar dacă s-au făcut biletele 30 de lei – erau 15 lei până acum – sunt sigur că vom avea suporterii alături de noi, în număr cât mai mare. Sunt 60 de kilometri, nu mai sunt o sută și ceva, sau câteva sute. Chiar fac un apel la suporterii noștri, să vină și să ne încurajeze, pentru că echipa are nevoie de ei. E un derbi și vom face tot ce depinde de noi să câștigăm acest joc. Reamintim că, înaintea acestui meci, oficialii Gazului Metan au luat decizia de a scoate la vânzare bilete la prețul de 30 de lei, acestea urmând să fie valabile și la primul meci de pe teren propriu al medieșenilor din 2019, cel cu Astra Giurgiu. ”Normal, suporterii noștri nu vor merge la meciul cu Astra. 30 de lei e un preț destul de mare în Liga 1 și probabil nu vor veni mulți suporteri de la Sibiu”, a mai spus Miriuță.

Petrișor Petrescu, autorul golului echipei sibiene în meciul cu Dinamo, de acum o săptămână, încheiat la egalitate, scor 1-1, crede că echipa ai cărei jucători vor greși mai puțin va avea câștig de cauză. Mijlocașul și-ar dori să-și treacă din nou numele pe lista marcatorilor, dar susține că mai important este ca echipa sa să câștige.

”Sper din tot sufletul să marchez, dar mai important este ca echipa să câștige. Atât noi, cât și medieșenii venim după rezultate de egalitate. (…) Eu unul zic că cine are moralul mai puternic și greșește mai puțin, va avea câștig de cauză. Avem un moral bun, am legat câteva victorii importante, sperăm să câștigăm și acum. Mediașul are mai mulți jucători care pot face diferența. Acum, depinde de noi, de cum intrăm în teren. Dacă atitudinea noastră va fi bună, vom reuși să închidem orice jucător de-al lor”, a spus Petrescu.

Vasile Miriuță nu îi va putea folosi, în meciul cu Gaz Metan, pe Tiberiu Serediuc și Cătălin Pîrvulescu. Ambii sunt accidentați. ”Serediuc este operat de menisc, iar Pîrvulescu, în ultimul meci, cu Dinamo, a pățit ce-a pățit. Va lipsi vreo două sau trei săptămâni, va veni din primăvară doar. În rest, nu sunt problem medicale”, a mai declarat Miriuță.

Înaintea acestui meci, Gaz Metan ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 1, cu 28 de puncte, în vreme ce FC Hermannstadt este pe 10, cu 22 de puncte.

Articolul precedentSibienii mai au la dispoziţie încă o săptămână pentru a investi în titlurile de stat CENTENAR
Articolul următor„Together we art” concert caritabil pentru fundația UCOS