După deplasările de la Cluj-Napoca și București, în care au întâlnit campioana CFR, respectiv vicecampioana FCSB, fotbaliștii sibieni vor juca, sâmbătă, 16 februarie, de la ora 14, cu cea de-a treia echipă de pe podiumul Ligii 1 Betano în momentul de față, CSU Craiova.

Întâlnirea va avea loc la Pitești, pe Stadionul ”Nicolae Dobrin”. După ce au jucat până acum meciurile considerate acasă la Târgu Mureș și Cluj-Napoca, sibienii de la FC Hermannstadt le vor primi pe CSU Craiova și Politehnica Iași pe arena din Trivale.

Înaintea acestui meci, antrenorul principal Vasile Miriuță a declarat, într-o conferință de presă, că se așteaptă la un nou meci greu, în fața uneia dintre echipele cu pretenții la titlul național.

”Ne pregătim de o partidă dificilă, cu Craiova. Știți foarte bine, a bătut CFR-ul, etapa trecută. E o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun. S-a văzut cu ce public joacă acasă… Noi vom juca iarăși în deplasare, pentru că tribuna nu este gata, din păcate, la Sibiu. Mergem încrezători, chiar dacă venim după o înfrângere cu FCSB, 3-0. Am mai spus-o, poate scorul este prea drastic, la ce s-a jucat în a doua repriză. Important e că ne-am întors sănătoși de acolo. Va reintra și Juhvel, care a fost suspendat. Din păcate, Company va fi operat și va lipsi câteva luni, dar îl avem pe Alex Mățel și sper că ne va ajuta. Vom vedea sâmbătă ce vom putea scoate din această partidă”, a spus Miriuță.

Tehnicianul a adăugat că scorul din înfrângerea cu FCSB, de pe ”Arena Națională”, în opinia sa, a fost prea mare.

”Exceptând primul sfert de oră, sunt mulțumit de joc, mai ales de repriza a doua. Fără cele 20-25 de minute, când adversarul a controlat jocul, am avut ocazii câte n-am avut în 4-5 jocuri. Dacă marcam, poate altul era rezultatul. Pierdeam cu 3-1, sau 3-2, nu știu, dar echipa a avut atitudine. Chiar conduși fiind, la pauză am revenit, am intrat bine în joc. Am avut neșansă! La alte meciuri am avut șansă, am câștigat pe final, dar acum am avut ocazii, însă n-am marcat. Per total, sunt mulțumit de jocul echipei din a doua repriză. Am făcut acele greșeli, am mai spus-o, am intrat timorați, un pic de frică, prea mare respect, iar asta s-a văzut, am făcut greșeli pe care nu le-am făcut în celelalte jocuri”, a mai afirmat Miriuță.

Echipa sibiană va pleca spre Pitești joi dimineața. Decizia a fost luată deoarece, în urma ninsorii căzute la Sibiu, la începutul acestei săptămâni, jucătorii lui Miriuță nu au avut condițiile necesare pentru a pregăti jocul cu CSU Craiova.

”Nu e o scuză, dar săptămâna trecută de-abia ne-am putut antrena o zi pe teren, pe ”Voința”. Ne era frică să nu se accidenteze jucătorii, mă rugam înainte de antrenament. Ieri nu ne-am antrenat, azi i-am dus într-un ”balon” de vreo 40 de metri. La Baia Mare, cu prietenii mei, joc 5 la 5 într-un balon din ăla. (…) La Pitești ni s-a pus la dispoziție teren de antrenament, măcar mă pot antrena două zile înaintea unui joc”, a completat tehnicianul.

Vasile Miriuță s-a declarat deranjat de criticile aduse la meciul cu FCSB de unul dintre acționarii echipei sibiene.

”Eu sunt singurul care pot să îmi critic jucătorii. Dar, să critici jucătorii mei, care au făcut 29 de puncte jucând în deplasare… Vorba lui Dandea: ”Mister, mai mult stau cu tine decât cu nevastă-mea!” Ăsta e adevărul. Luni am jucat la București, am venit marți, iar mâine o tăiem către Pitești. Dintr-o săptămână, ei stau cinci zile cu mine și atunci îi mai și critici… Ar trebui să le faci statuie băieților ăstora dacă rămân în Liga 1. Și vor rămâne în Liga 1”, a replicat Miriuță, care a ținut încă o dată să precizeze că obiectivul echipei sale rămâne salvarea de la retrogradare: ”Când am venit aici, mi s-a spus că obiectivul este salvarea de la retrogradare. Acum, de vreo trei săptămâni, îi aud pe unii cu play-off-ul. Hai să stăm liniștiți, în banca noastră, pentru că noi nu cu CFR, FCSB și Craiova ne batem, ci cu celelalte echipe. Ăsta e obiectivul nostru, ca să clarific o dată”. Petrescu: ”Avem nevoie de încredere”.

Mijlocașul Petrișor Petrescu crede că sibienii au de învățat din eșecul cu FCSB și spune că e nevoie de mai multă încredere pentru a obține un rezultat pozitiv cu CSU Craiova. ”Cu siguranță ne așteaptă un meci foarte greu. Craiova vine după o victorie cu campioana României, 2-0. Eu unul consider că nu trebuie să luăm meciul cu FCSB ca pe o înfrângere, ci ca pe o lecție. Să învățăm că ar trebui să avem mai multă încredere în noi înșine. Cred că asta ne-a lipsit la meciul cu FCSB, încrederea. Dacă o să avem încredere, cu siguranță, vom scoate un rezultat bun. Craiova are jucători de valoare. Oricine va intra în teren la ei, are calitatea de a face diferența. Ați văzut și Cristea, un transfer nou, s-a integrat foarte bine. Important e de cum intrăm noi în teren”, a spus Petrescu.

Înaintea meciului de la Pitești, CSU Craiova ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 1 Betano, cu 42 de puncte, în vreme ce FC Hermannstadt este pe 9, cu 29 de puncte.

Articolul precedentRisc foarte mare de avalanșă, în Munții Făgăraș
Articolul următorIncendiu la o hală de prelucrare cherestea în Cârța