Echipa sibiană și-a asigurat serviciile fundașului Alexandru Mățel, un jucător experimentat în vârstă de 29 de ani. Mățel a fost prezentat ieri într-o conferință de presă. El va purta tricoul cu numărul 71.

”Este un transfer pe care l-am realizat vineri. Mă bucur foarte mult pentru că am reușit să-l convingem să vină în mijlocul nostru. Considerăm că este un plus pentru noi. Este un jucător pe care nu mai are rost să îl prezentăm, este cunoscut, e un jucător de echipă națională. Sunt convins că ne va ajuta în etapele care urmează”, a declarat președintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț.

Alexandru Mățel ajunge la Sibiu după ce a evoluat ultima dată pentru Dinamo Zagreb, în prima ligă din Croația, vicecampioana mondială en-titre. În palmaresul jucătorului originar din Constanța mai figurează echipele Farul, Delta Tulcea și Astra Giurgiu.

”Îi urez bun venit lui Alexandru Mățel. (…) Mi-am dorit un fundaș dreapta după accidentarea lui Company, care va sta câteva luni. Mi-am dorit un român. Mă bucur că este aici, la noi, și sunt sigur că ne va ajuta în îndeplinirea obiectivelor noastre”, a spus, la rândul său, antrenorul principal al echipei sibiene, Vasile Miriuță.

”Mă bucur foarte mult că sunt aici. Îmi doresc să îmi pun amprenta cât mai mult în fiecare meci și să fiu sănătos. Împreună putem ajunge în play-off. E singurul club care m-a dorit cu adevărat. Nici nu am stat să mă gândesc foarte mult. Odată ce am aflat de această oportunitate, am spus clar ”Da!” ”, a afirmat Mățel.

Fundașul a evoluat pentru naționala mare a României în 17 partide, din 2011 încoace. El are și 6 selecții în reprezentativa U21 a țării noastre.

Articolul precedentAlpha Basketball Sibiu obține locul 3 la minibaschet, la Cupa Transilvania
Articolul următorUn nou meci în deplasare pentru HC Sibiu. “Urșii” joacă cu HCM Sighișoara