După o lună de absență, timp în care a avut programate două deplasări consecutive, echipa sibiană se întoarce pe Stadionul ”Nicolae Dobrin” pentru întâlnirea cu CSM Politehnica Iași, contând pentru etapa a IV-a a play-out-ului. Meciul este programat sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17.

Antrenorul Vasile Miriuță a declarat, într-o conferință de presă, că echipa sa nu mai are voie să facă pași greșiți. Tehnicianul și-a sfătuit jucătorii să uite ultimele partide și speră ca FC Hermannstadt să revină la forma de dinaintea acestora, când primea foarte greu gol.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, cum au fost de altfel și celelalte de până acum. Am mai spus-o, n-am pornit cu dreptul în acest play-out, cum ne-am fi dorit cu toții, cu toate că am avut două partide foarte grele, cu cele mai în formă echipe din play-out, mă refer la Gaz Metan și la Dinamo. Nu mai avem voie să facem pași greșiți. Întâlnim o echipă care e de nivelul nostru, părerea mea, pe care trebuie să o batem. Vine și ea după un rezultat negativ acasă, a pierdut cu Gaz Metan. Noi am pierdut la Dinamo. Din păcate, meciul cu Dinamo a fost rezolvat în două minute iarăși, așa cum s-a întâmplat și cu Chiajna. Am mai spus-o, greșelile pe care le faci în debutul partidei, te costă. Asta s-a întâmplat și cu Dinamo, în două minute am luat două goluri. E inadmisibil, pentru că punctul nostru forte era apărarea. Îmi aduc aminte că, în 15-16 meciuri, am avut șapte goluri luate, acum – în trei meciuri – am luat șase. Asta le-am spus și băieților, săptămâna aceasta. Să uite de greșelile pe care unii dintre ei le-au făcut individual. Am mai spus-o, micile detalii pot face diferența. Fiecare punct contează. Dar, încă o dată, sunt conștienți și ei că trebuie să facem o partidă bună și să câștigăm sâmbătă. Cu o victorie sâmbătă, vom lua o gură de oxigen și vom fi iarăși mai sus, nu vom mai fi pe loc de baraj. E important să câștigăm sâmbătă”, a declarat Miriuță.

Vasile Miriuță nu îi va putea folosi în partida cu CSM Politehnica Iași pe Alexandru Dandea (suspendat), Sergiu Popovici și Pedro Moreiro. Tehnicianul a adăugat că absența lui Dandea s-a resimțit în ultimele două jocuri, fundașul fiind suspendat trei etape după eliminarea din partida cu Gaz Metan.

”Punctul nostru forte era apărarea. Ne lipsește și Dandea, trebuie să recunosc. Cu Dandea pe teren am luat șapte goluri în 15 partide. S-a văzut lipsa lui în aceste partide. E un lider, un jucător extraordinar. Vă spun sincer, dacă era el acolo nu se întâmplau treburile astea. S-a dereglat un pic sistemul. E un jucător cu mare experiență. Cu el în teren altfel arată echipa, ăsta e adevărul. La noi contează, lipsa a doi jucători deja se simte. Și Pedro a lipsit cinci săptămâni. Aduceți-vă aminte, el a jucat bine câteva meciuri”, a mai spus tehnicianul.

Ca de obicei, antrenorul echipei sibiene n-a scăpat de întrebările legate de Stadionul ”Municipal”, însă de data aceasta poziția luată de acesta a fost diferită față de cea din intervențiile precedente: ”Nu mai vreau să discut despre stadion pentru că mi-am bătut prea mult capul și nu trebuia să mă preocupe pe mine această treabă. Sunt oameni competenți în conducere care trebuie să se ocupe de treaba asta. Eu mi-am dorit enorm de mult. Nu sunt sibian, puteam să îmi văd de treaba mea… Pentru băieți mi-am dorit foarte mult, nu pentru mine. Ne antrenăm zi de zi și îi simt pe băieți cum își doresc să fie încurajați și ei. Până la urmă suntem oameni cu toții, nu suntem roboți. Întrebați conducerea, pe mine chiar nu mă mai interesează ce se întâmplă cu stadionul”.

Totuși, Miriuță este convins că, dacă stadionul va avea 20.000 de locuri, toate s-ar umple la primul joc al echipei sibiene.

Portarul Cătălin Căbuz, revenit la echipă după cantonamentul naționalei de tineret în Spania, a fost felicitat de antrenorul Vasile Miriuță pentru faptul că a devenit tată cu o zi mai devreme. Vizibil emoționat, portarul a declarat că este obligatoriu ca echipa să câștige toate cele trei puncte cu CSM Politehnica Iași.

”Un meci greu, vă dați seama, dar trebuie să facem tot posibilul pentru a câștiga, avem nevoie de puncte și sunt convins că băieții sunt conștienți de lucrul ăsta și vor fi determinați și concentrați pentru a lua toate cele trei puncte. Eu zic că, dacă vom fi un pic mai concentrați, nu se vor mai repeta aceste greșeli și vom redeveni echipa care am fost în campionat, când nu am luat goluri”, a spus Căbuz.

Înaintea acestei partide, FC Hermannstadt ocupă locul 6 în clasamentul play-out-ului, cu 17 puncte, în vreme ce CSM Politehnica Iași ocupă locul 3, cu 20 de puncte.

Articolul precedentUPDATE | VIDEO | Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza unui incendiu
Articolul următorGaz Metan joacă, duminică, cu FC Botoșani