Fostul rector al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Dumitru Ciocoi – Pop, a murit duminică. 

Prof. univ. dr. Dumitru Ciocoi-Pop s-a născut la 12 septembrie 1943, în Bucureşti. A urmat cursurile Universității Babeş-Bolyai din Cluj, specialitatea Literatură engleză şi americană, absolvite în 1977 cu titlul de doctor în filologie. La începutul anilor `70 şi-a făcut debutul în cariera didactică universitară ca asistent profesor al catedrei de studii britanice şi americane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Mai târziu, în 1992 a ocupat funcţia de profesor la facultatea de Litere, Istorie şi Drept, antecedenta Facultăţii de Litere şi Arte din prezent. În 1990 a devenit decan al acestei facultăţi timp de doi ani, perioadă în care i-a orientat destinele spre experienţa academică universitară mondială, în special americană şi europeană.

“După 1992, prof. univ. dr. Dumitru Ciocoi- Pop a îmbrăţişat funcția de rector al Universităţii „Lucian Blaga”, promovând o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice. A urmărit să impună tânăra universitate sibiană în prim planul învăţământului universitar românesc, printr-o cooperare internaţională de amploare. În 1995,sub conducerea lui şi prin ordinul Ministrului Educației, instituţia sibiană intră sub patronaj spiritual de marcă: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu”, se arată pe site-ul ULBS.

Ca o recunoaştere a meritelor sale, prof. univ. dr. Dumitru Ciocoi-Pop a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al Sibiului” în anul 1997.

Fostul rector al ULBS va fi înmormântat marți, 12 martie, la ora 12, la Biserica din Groapă.

Articolul precedentIncendiu de vegetație uscată în Mediaș
Articolul următorUPDATE | Un biciclist de 64 de ani a murit după ce a fost lovit de o mașină, în Cristian