Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a participat astăzi, 9 iunie, la Festivalul Smart Park, organizat în Parcul Sub Arini din municipiul Sibiu. La acest eveniment dedicat copiilor „Artă, cultură, educație”, pompierii sibieni au atras privirile și interesul unui număr mare de cetățeni de toate vârstele.
Amplasați în zona „Visez să devin om mare”, salvatorii sibieni au desfășurat activități și ateliere educative de promovare a misiunilor specifice instituției.
Astfel, toți copiii au dat frâu imaginației prin intermediul desenelor colorate cu tema „Vreau să fiu pompier”, au fost prezentate elementele de muniție și echipamente de protecție pirotehnică și explicat modul de comportare în cazul descoperirii muniție rămase neexplodate, au fost lecții deschise de acordare a primului ajutor pentru părinți și copii, iar autospecialele de transpot victime multiple au putu fi vizitate.
De asemene, au fost prezentate autospecialele de stingere apă și spumă și a fost promovat programul „Salvator din pasiune”.

Întreaga activitate s-a bucurat de atenția sporită a cetățenilor dornici să cunoască aspecte ale misiunii de salvator.
Echipa ISU Sibiu prezentă la eveniment a fost compusă din 11 pompieri militari, 3 paramedici și 8 voluntari.

Articolul precedentUPDATE | Șoferul care a intrat în mașina Poliției a murit la spital
Articolul următorFC Hermannstadt câștigă cu 2-0 în meciul jucat în deplasare cu „U” Cluj