Astăzi, 20 februarie, la sediul Inspectoratului Școlar Sibiu au fost premiați 17 elevi care au reprezentat Sibiul la competiția internațională “Zero Robotics High School Tournament” din Boston, care a avut loc la jumătatea lunii ianuarie. Elevii au reușit să participe după o campanie de strângere de fonduri organizată în urma apariției mai multor articole în presa locală. Ei s-au întors acasă cu premii importante. Acesta a fost motivul pentru care autoritățile le-au înmânat diplome de excelență și medalii. 

Competiția din Boston a fost organizată de NASA și Massachusetts Institute of Technology (MIT). Din Sibiu au participat elevi care au făcut parte din echipa „Quaternion” a Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”. Aceștia au obținut locul III la secțiunea ISS Finals a competiției. De asemenea au participat și elevi care au făcut parte din echipa „Valak” a Colegiului Național „Octavian Goga”. Aceștia au obținut primul loc la Virtual Finals.
„Consider că  acest concurs la care ați participat voi este unul special și se încadrează în rândul concursurilor de elită, pentru că și gazda acestui concurs este o instituție de elită la nivel mondial.  Munca este a voastră, pasiunea este a voastră, dăruirea, efortul, timpul petrecut este al vostru. Dar ca inspector școlar general vreau să vă spun că reușita voastră este, de fapt, o reușită a comunității, pentru că fără sprijinul ei, al doamnelor și domnilor profesori coordonatori, al mediului de afaceri, al Primăriei Sibiu, al persoanelor fizice care au contribuit, reușita voastră nu ar fi fost posibilă”, a spus inspectorul școlar general prof. Emilian Marius Novac, în deschiderea evenimentului.

Acesta a menționat și faptul că și-ar dori ca tinerii deștepți și bine pregătiți să rămână și să-și facă o carieră în țară.

„Mă doare când văd că mulți tineri frumoși, deștepți, bine pregătiți, educați părăsesc România și își caută realizarea printre străini”, a spus inspectorul.

Prezenți la premiere au fost și reprezentanți ai Primăriei Sibiu și ai Universității „Lucian Blaga”, instituții care s-au numărat printre cei ce au sprijinit financiar plecarea tinerilor.
Elevii premiați au fost Sabin Mareş, Eric Avram, Gabriel Mihăilă, Radu Căpriţă, Victor Palagniuc, Rareş Păltineanu, Mihai Ghişe şi Radu Cataramă, care au făcut parte din echipa „Valak”, respectiv Radu Ștefănescu, Ovidiu Bărac, Laurențiu Lupp, Darius Tănăsescu, Octavian Ianc, Andrei Teodoru, Darius Cioban, Eduard Faraon și Eduard Apolzan, care au format echipa „Quaternion”. Alături de aceștia au fost premiați și felicitați și profesorii coordonatori Dorin Bunău, Georgeta Preda, Andreea Demco și Ionescu Cimaron.

Articolul precedentPeste 1.200 de locuri de muncă disponibile în Sibiu
Articolul următorEveniment de promovare a gusturilor Sibiului la Redal. Intrarea este liberă