Generalul Dumitru Iliescu a făcut noi dezvăluiri fără precedent în exclusivitate la Realitatea PLUS despre Coldea și Kovesi. Fostul șef SPP este de părere că planul cu candidatura șefei PArchetului European a eșuat în urma dezvăluirilor care spulberă toată rețeaua coldistă. Mai mult, generalul cu patru stele susține că fosta șefă a DNA este susținută de serviciile străine ca și fostul șef SRI Florian Coldea, pe care Dumitru Iliescu îl acuză de înaltă trădare. 

“A fost un plan pentru a o susține pe Kovesi pentru alegerile prezidențiale. Se pregătiseră deja multe lucruri, se pregătise terenul ca să-și lanseze candidatura, însă planul a fost dejucat, în special de dvs. care ați venit cu dezvăluirile despre Coldea. Eu cred că planul acesta vizavi de candidatura ei a eșuat. Dumneaei nu poate să nu fie adusă în această conexiune cu Coldea. 

Înainte de a fi numită la Parchetul European, am mers la Bruxelles cu un funcționar englez și cu unul belgian și, discutând cu ei, mi-au spus în felul următor: “Degeaba ministrul dvs. Toader se zbate să nu vină Kovesi la Bruxelles, va veni la Bruxelles, indiferent de ce dosare o să-i faceți, indiferent ce o să scoateți despre ea, va veni pentru că cei care vor asta sunt foarte puternici și nu se poate opune nimeni.””, a spus generalul Dumitru Iliescu, duminică seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea Culisele Statului Paralel.

Întrebat dacă sugerează că Laura Codruța Kovesi este susținută de servicii de informații din afara țării, acesta a replicat: “Bineînțeles! Nu numai Kovesi, ci și Coldea și ceilalți. Sunt mai mulți care fac treaba aceasta. Eu l-aș acuza pe Coldea de înaltă trădare.”

Laura Codruța Kovesi scapă de un dosar, prin prescripție. De ce era acuzată fostă șefă a DNA?

Generalul Iliescu a vorbit și despre legăturile lui Coldea cu anumiți șefi din servicii. El mai spune că Florian Coldea nu se va îndepărta vreodată de sistem.

“Coldea avea rezonanță în cadrul Serviciului pentru că păstra aceste conexiuni cu șefi din SRI. 

Cineva a facut afirmația că, în momentul în care părăsești sistemul respectiv, nu te mai bagă nimeni în seamă. Nu este adevărat, nu părăsești sistemul. Sistemul rămâne, tu ești cadru militar, indiferent că ești în activitate sau în rezervă. Conexiunile între tine și instituția la care ai lucrat rămân în continuare, dar nu de aceeași anvengură”, a mai spus Dumitru Iliescu.

Cine este Marina Pandarof, blonda lui Coldea, femeia care l-a introdus pe generalul negru în lumea miliardarilor: relații puternice în Orientul Mijlociu

Sursa: realitatea.net

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorVreme 24 iunie. O nouă zi caniculară