Începând din 19 ianuarie 2.000 de grădinari, membri ai grupului „Seminţe cu suflet” merg prin toată România pentru a organiza piețe libere. În cadrul acestora ei oferă gratuit semințe tuturor celor care doresc să cultive legume și fructe românești. În 9 februarie, o parte din acești producători ajung, pentru prima dată și la Sibiu. Târgul va fi găzdiut de Biblioteca Judeţeană ASTRA.

Târgul de semințe de la Sibiu se va numi Seminţe de primăvară şi va avea loc în 9 februarie, începând cu ora 10:00, în foaierul Bibliotecii Judeţene ASTRA, sediul nou. Vor fi prezenți producători de legume, fructe şi flori din toată ţara, care vor oferi în regim gratuit, seminţe reproductibile din cele mai bune soiuri tradiţionale româneşti.

Grupul „Semințe cu suflet” este format din aproximativ 2.000 de oameni pasionați de agricultură și grădinărit, care, în mod voluntar, au ales să promoveze și, de ce nu, să salveze, semințele de fructe și legume pur românești. Prin inițiativele lor oferă aceste semințe gratuit, singra lor rugăminte fiind aceea ce a fi cultivate, la rândul lor, pentru a fi salvate. Grupul a fost înființat în urmă cu 4 ani. Până acum au organizat 24 de târguri în țară și două festivaluri.

„Am ajuns în situaţia în care seminţele reproductibile o să dispară şi o să fim manevraţi şi manipulaţi să semănăm ce vrea piaţa. Noi dorim ca seminţele noastre româneşti să fie păstrate ca un tezaur”, spune Rodica Meiroşu.

Anul acesta vor fi organizate 11 târguri până la sfârșitul lunii Martie, în care se vor oferi gratuit semințe autohtone, iar în luna septembrie această activitate va fi reluată.

Articolul precedentIncendiu izbucnit de la un horn, în Veștem. Pompierii au intervenit două ore
Articolul următorMario Rondon a revenit la Gaz Metan Mediaș