În acest week-end începe cea de-a doua ediție a festivalului gastronomic „Gustos.Românesc!”. Debutul evenimentului se va face sâmbătă, 8 septembrie, când, începând cu ora 10:00, invitații festivalului vor începe să gătească. 

„Gustos.Românesc!” face parte din proiectul „Istoria bucătăriei fine sibiene: de la Renaștere până în zilele noastre” organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Participanți sunt actuali sau fost studenți ai ULBS și ai Universității de Ştiințe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București, care au dezvoltat afaceri în domneiul gastronomic.

Aceștia vor găti rețete locale cu produse provenite din propriile gospodării sau achiziționate de la producători absolvenți ai celor două universități. Vor fi pregătite pentru degustat porții de berbecuț la proțap, sarmale cu mămăligă, pogăcele sibiene sau tocăniță de vițel.

”Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este unul din promotorii proiectului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană 2019, iar prin astfel de evenimente ne dorim să aducem în fața sibienilor și a turiștilor produse și preparate sibiene sută la sută, dorim să încurajăm dezvoltarea producătorilor locali, pentru că ei poartă amprenta autentic locală. Prin ei, Sibiul poate deveni o destinație gastronomică recunoscută la nivel internațional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Evenimentul se va desfășura în Piața Mică, într-un decor rustic, iar atmosfera va fi întreținută de interpreți locali de muzică populară.

„Gustos.Românesc!”  estecofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.

Articolul precedentTursib își modifică programul de circulație
Articolul următorPeste 60 de mii de elevi încep luni școala! O parte dintre ei printre schele și în școli fără autorizații PSI