Patru persoane au fost depistate de polițiști în Târgul Obor, duminică, în timp ce comercializau articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care nu prezentau caracteristicile produselor originale ale căror mărci le purtau.

“În perioada 4 – 10 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat activități specifice în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale generate de ilegalitățile din sfera proprietății intelectuale și industriale. Polițiștii sibieni au desfășurat acțiuni în scopul identificării persoanelor juridice și fizice care comercializează produse contrafăcute, al identificării și scoaterii acestor produse din circuitul comercial, al ridicării documentelor de proveniență, dar și în scopul identificării furnizorilor de mărfuri contrafăcute”, explică Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
Celor patru vânzători din Obor le-au fost întocmite dosare penale având ca obiect săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
De asemenea, au fost confiscate 445 de bunuri (îmbrăcăminte, încălțăminte) și a fost indisponibilizată suma de 2.543 de lei.
Conform art. 90 lit b din Legea 84/1998, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei punerea fără drept în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua.

Articolul precedentIncendiu la un saivan, în Cașolț
Articolul următorGrădinița din Cartierul Arhitecților, gata în 2020. Va avea șase săli de clasă pentru 150 de copii